Home Borrelhapjes en sausjes Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

met een Indisch tintje

door SmaakMenutie
Recept saucijzenbroodjes

Ultieme snack

Zo af en toe is er niets lekkerder dan een warm, knapperig saucijzenbroodje, vers uit de oven. Die goudbruine bladerdeeglaag, gevuld met kruidig gehakt, maakt het de ultieme snack voor elk moment van de dag. Of je nu onderweg bent, thuis op de bank zit of een feestje viert, een saucijzenbroodje smaakt áltijd goed. En een flinke klodder mosterd erbij maakt ze helemaal af!

Zelf saucijzenbroodjes maken

Een vleugje nostalgie

Mijn oma maakte vroeger ook regelmatig saucijzenbroodjes, maar gaf er haar eigen twist aan. Ze mengde een scheutje ketjap door het gehakt, waardoor ze een subtiel Indisch tintje kregen. Die combinatie van hartig, kruidig en een tikkeltje zoet maakte ze onweerstaanbaar lekker. Zodra de geur van de saucijzenbroodjes zich door het huis verspreidde, stond iedereen klaar om toe te slaan. En eerlijk is eerlijk: zelfgemaakt zijn ze toch echt het allerlekkerst.

Indische saucijzenbroodjes recept

Kidsproof

Het mooie aan saucijzenbroodjes is dat ze bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Zelfs de allerkleinsten zijn er gek op. Ons neefje van één jaar wilde na één hapje meteen meer. Kidsproof dus! Maar ook bij volwassenen zijn ze een groot succes door de perfecte combinatie van krokant deeg en een heerlijke vulling. En of je nu voor de klassieke variant gaat of een eigen twist toevoegt, succes is gegarandeerd.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf maken of kant-en-klaar?

Hoewel de supermarkt of bakker een prima alternatief biedt, zijn zelfgemaakte saucijzenbroodjes toch het allerlekkerste. Je kunt variëren met de kruiden, experimenteren met andere vleessoorten of zelfs een vegetarische versie maken. Met een beetje geduld maak je de lekkerste varianten, helemaal naar eigen smaak. Maar eerlijk is eerlijk: soms is de verleiding groot om gewoon even langs de bakker te lopen en jezelf te trakteren op een warm, vers exemplaar. Want zeg nou zelf, met lekkere trek gaat een goed saucijzenbroodje er altijd in!

Recept saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Personen: 10 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 85 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
  • Meng het gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal oelek, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl nootmuskaat. Maak hier 10 gelijke worstjes van die net iets kleiner zijn dan je vel bladerdeeg.
  • Verdeel de worstjes over het bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast en bestrijk de saucijzenbroodjes met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Recept saucijzenbroodjes

TIP

Op zoek naar de mini variant als borrelhapje? Klik dan even hier, waar we ook in een video het hele proces stap voor stap laten zien!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

33 reacties

Eklifina 30 september 2023 - 17:00

Hallo! Ik heb bijna alle Indische recepten van jullie gemaakt. Allemaal overheerlijk en geen ingewikkeld gedoe. Bedankt weer voor zover. Ga deze zeker ook weer uitproberen.

Reply
Marleen 17 februari 2022 - 13:29

Net gemaakt voor de lunch. Niet lekker maar heerlijk

Reply
Suzanne 1 januari 2022 - 01:52

Voor oud & nieuw gemaakt. Waren heerlijk! Ik heb braadworstvlees gebruikt en daar de ketjap, sambal, knoflook en nootmuskaat aan toegevoegd. Wat ik nog over had aan worstvlees heb ik voorgerold en ingevroren. Superhandig als ik een volgende keer wat saucijzenbroodjes wil maken.

Reply
Gaby 7 november 2021 - 10:00

Yessss, vanmorgen gemaakt. Zo lekker. Bedankt voor het recept

Reply
Anouk 1 september 2021 - 18:41

Kan ik deze van te voren maken?

Reply
SmaakMenutie 2 september 2021 - 10:47

Ja zeker Anouk! Warm ze gewoon weer even op als je ze gaat eten 🙂

Reply
1 2 3 4