Home Borrelhapjes en sausjes Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

met een Indisch tintje

door SmaakMenutie
Recept saucijzenbroodjes

Ultieme snack

Zo af en toe is er niets lekkerder dan een warm, knapperig saucijzenbroodje, vers uit de oven. Die goudbruine bladerdeeglaag, gevuld met kruidig gehakt, maakt het de ultieme snack voor elk moment van de dag. Of je nu onderweg bent, thuis op de bank zit of een feestje viert, een saucijzenbroodje smaakt áltijd goed. En een flinke klodder mosterd erbij maakt ze helemaal af!

Zelf saucijzenbroodjes maken

Een vleugje nostalgie

Mijn oma maakte vroeger ook regelmatig saucijzenbroodjes, maar gaf er haar eigen twist aan. Ze mengde een scheutje ketjap door het gehakt, waardoor ze een subtiel Indisch tintje kregen. Die combinatie van hartig, kruidig en een tikkeltje zoet maakte ze onweerstaanbaar lekker. Zodra de geur van de saucijzenbroodjes zich door het huis verspreidde, stond iedereen klaar om toe te slaan. En eerlijk is eerlijk: zelfgemaakt zijn ze toch echt het allerlekkerst.

Indische saucijzenbroodjes recept

Kidsproof

Het mooie aan saucijzenbroodjes is dat ze bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Zelfs de allerkleinsten zijn er gek op. Ons neefje van één jaar wilde na één hapje meteen meer. Kidsproof dus! Maar ook bij volwassenen zijn ze een groot succes door de perfecte combinatie van krokant deeg en een heerlijke vulling. En of je nu voor de klassieke variant gaat of een eigen twist toevoegt, succes is gegarandeerd.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf maken of kant-en-klaar?

Hoewel de supermarkt of bakker een prima alternatief biedt, zijn zelfgemaakte saucijzenbroodjes toch het allerlekkerste. Je kunt variëren met de kruiden, experimenteren met andere vleessoorten of zelfs een vegetarische versie maken. Met een beetje geduld maak je de lekkerste varianten, helemaal naar eigen smaak. Maar eerlijk is eerlijk: soms is de verleiding groot om gewoon even langs de bakker te lopen en jezelf te trakteren op een warm, vers exemplaar. Want zeg nou zelf, met lekkere trek gaat een goed saucijzenbroodje er altijd in!

Recept saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Personen: 10 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 85 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
  • Meng het gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal oelek, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl nootmuskaat. Maak hier 10 gelijke worstjes van die net iets kleiner zijn dan je vel bladerdeeg.
  • Verdeel de worstjes over het bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast en bestrijk de saucijzenbroodjes met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Recept saucijzenbroodjes

TIP

Op zoek naar de mini variant als borrelhapje? Klik dan even hier, waar we ook in een video het hele proces stap voor stap laten zien!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

33 reacties

Elly 29 augustus 2020 - 21:20

Heerlijk, ik heb het geserveerd met hot chilli saus ?

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2020 - 15:39

Mmm lekker Elly!

Reply
Denise 4 mei 2020 - 11:33

Gebruik je originele of roomboter bladerdeeg ?

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2020 - 14:21

Je kan ze allebei gebruiken hoor 🙂

Reply
Rilana 29 april 2018 - 20:12

Erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2018 - 18:28

Leuk om te horen Rilana! thx 🙂

Reply
Fedde 31 december 2023 - 15:14

Lekker hoor. Super

Reply
Ilona 17 april 2020 - 18:44

Zojuist gemaakt. Onwijs lekker. We hebben er met 2 volwassenen en 1 kind erg van genoten

Reply
SmaakMenutie 18 april 2020 - 13:01

Fijn dat ze in de smaak vielen Ilona!

Reply
ingrid de weerd 29 april 2018 - 15:47

kan het ook met rundergehakt ipv half om half ?

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2018 - 18:27

Hoi Ingrid, jazeker kan dat! Alleen zullen ze dan iets minder vettig zijn. Kies dan wel voor gewoon rundergehakt en niet voor de magere variant ?

Reply
Jane 21 januari 2018 - 15:49

Super lekker! En zeker kidsproof, ook mijn dochter van 2 is er gek op! ?

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2018 - 08:52

Hoi Jane, wat leuk om te horen! 🙂

Reply
1 2 3 4