De truc
De eerste keer (oké, en de tweede keer) dat ik zelf een poging deed om mayonaise te maken ging faliekant mis. De eerste keer gebruikte ik extra vierge olijfolie. Nooit doen, de smaak van de olijfolie overheerst en je mayo is mislukt. De tweede keer werd de mayo maar niet dikker en ook de smaak was niks. Helaas. Tot we een keer bij (Belgische) vrienden gingen eten en ze daar even in een paar minuten super lekkere mayonaise voor onze neus maakten alsof het niks is. De truc? Een blender, arachide olie én een eierdooier op kamertemperatuur. En tada, zelfgemaakte mayonaise voor bij je frietje.
6 reacties
Hoi Tim en Erik,
Ik heb geprobeerd de mayo te maken maar 2 keer was het veel te dun.
wat gaat er niet goed
Hoi Maurice, wat jammer dat het niet direct lukte. Mogelijk heb je toch te snel de olie erbij gedaan? Dan bindt het niet goed
Heerlijke mayo! Ik heb de tweede de wijnazijn vervangen voor rijstazijn, de smaak is nu nog zachter.
Leuk om te horen dat het ook is gelukt met rijstazijn! 🙂
Wat als ik geen blender heb, lukt t dan met een staafmixer?
Hoi Jorn, ja dat zou ook moeten lukken. Gebruik dan wel een hoge kom (van de mixer) en zet de staafmixer helemaal op de bodem. Vervolgens heel voorzichtig en langzaam omhoog trekken. Het is iets bewerkelijker maar moet ook prima kunnen. Als de kom te breed is wordt het lastiger. Succes!