Home Desserts en taarten Amandelspijs

Amandelspijs

heerlijk in een banketstaaf!

door SmaakMenutie
Zelf amandelspijs maken

Banketbakkersspijs

Ooit afgevraagd waarom een banketstaaf of amandelstaaf zo goedkoop kan zijn bij de supermarkt? Nou, omdat er nauwelijks amandelen zit in het ‘amandelspijs’. De meeste supermarkt-banketstaven bevatten spijs van bijvoorbeeld witte bonen of andere peulvruchten. Dit wordt banketbakkersspijs genoemd. Wil jij een échte amandelstaaf maken? Dan maak je natuurlijk het spijs van alleen amandelen. En.. super easy! Kijk maar.

Zelf amandelspijs maken

Amandelspijs

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g amandelen (blanke/geblancheerde)
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Gebruik de kom van je blender of een keukenmachine om de amandelen fijn te hakken (zo fijn als suiker).
  • Doe het amandelmeel samen met 200 g kristalsuiker, 1 ei en het rasp van een halve citroen in een (meng)kom en meng het geheel goed door elkaar tot je een stevige bol hebt.
  • Laat de amandelspijs in de koelkast minimaal 1 uur opstijven voor je het gaat gebruiken. Het beste is om het een dagje van te voren te maken. That's it, je eigen amandelspijs. Perfect voor het maken van een banketstaaf.

Amandelspijs recept Amandelspijs makenZelf amandelspijs maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Rita Verweij 19 november 2019 - 08:11

Is amandelmeel wat je in de winkel koopt hetzelfde als gemalen amandelen?

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:03

Hi Rita, ja als het van 100% gemalen amandelen is wel!

Reply