Home Desserts en taarten Easy! Zelf een échte amandelstaaf maken

Easy! Zelf een échte amandelstaaf maken

door SmaakMenutie

Amandel-, boter- en banketstaaf

Nadat we laatst zelf amandelspijs hebben gemaakt, is het vandaag tijd om het spijs te verwerken in een heerlijke échte amandelstaaf (ook wel boter– of banketstaaf genoemd). Overigens worden ze ook vaak in de de vorm van een letter gebakken zoals een O, S, M (of W). Wij kiezen vandaag voor een staaf (easy 🙂 ), maar maak er gerust een letter van als je in een creatieve bui verkeert 😉

Zelf amandelstaaf maken

Amandelstaaf

Nadat we laatst zelf amandelspijs hebben gemaakt, is het vandaag tijd om het spijs te verwerken in een heerlijke échte... Desserts en taarten Amandelstaaf, boterstaaf, banketstaaf, kerst, sinterklaas, feestdagen Nederlands Print dit recept
Personen: 2 amandelstaven Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

Rol vers bladerdeeg of taartdeeg
Amandelspijs (kant-en-klaar of zelf maken)
1 ei
Extra amandelen (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd met een mes in twee delen.
  • Kluts ook alvast een eitje.
  • Kneed het amandelspijs (dat maak je zo) in een rol en leg in het midden van het stuk bladerdeeg.
  • Bestrijk rondom het spijs met een beetje ei en vouw het bladerdeeg om het amandelspijs.
  • Bestrijk ook de buitenkant van het bladerdeeg met wat ei. Draai de amandelstaaf om, zodat de vouw aan de onderkant zit. Beleg eventueel de bovenkant van de staaf met wat extra amandeltjes.
  • Bak nu 20 à 25 minuten op 200 graden tot de amandelstaaf mooi goudbruin is.

Amandelstaaf makenAmandelstaaf receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak