Frisse en volle smaak
Hoe fijn is het om iets te maken dat lijkt alsof het veel werk is maar in werkelijkheid in een handomdraai klaar is? Deze zalmspread is daar een mooi voorbeeld van.
Binnen een paar minuten staat hij op tafel en het smaakt alsof je er heel veel werk in hebt gestoken. Ideaal voor op een toastje tijdens een borrel, maar ook heerlijk als beleg voor een boterham of een knapperige cracker. De combinatie van gerookte zalm, roomkaas, citroen en verse dille geeft het geheel een frisse en volle smaak. Een snufje peper erbij en je bent klaar.
Gerookte zalm
Gerookte zalm is echt wereldwijd een geliefd ingrediënt in de keuken. De zachte structuur en subtiele rooksmaak maken het tot een hele veelzijdige smaakmaker. Wist je trouwens dat oorspronkelijk de zalm gerookt werd om de houdbaarheid te verlengen? Dat is nu wel anders, want tegenwoordig doen we het vooral omdat het gewoon ontzettend lekker is.
Voedzaam en smaakvol
Zalm is niet alleen lekker, maar ook een voedzame keuze. Het zit boordevol omega-3-vetzuren, die goed zijn voor hart en bloedvaten. Daarnaast levert het hoogwaardige eiwitten en belangrijke vitamines zoals B12 en D. Door de combinatie met roomkaas en dille krijgt de spread een romige, frisse smaak, maar blijft het toch licht.
Ook fijn, doordat de spread zo vol van smaak is, heb je er maar een klein beetje van nodig. Dat maakt het perfect voor op een toastje of als lunchsalade.
Serveer zoals jij het wilt
Of je nu een borrelplank samenstelt, een picknickmand vult of gewoon wat lekkers zoekt voor op je brood… deze zalmspread past er altijd bij. Serveer het met toastjes, stokbrood, of wat dacht je van in een wrap met wat rucola en komkommer. En hij is dus binnen een paar minuten klaar.
Wij gebruiken zelf deze hakmolen (tip!), maar een kleine keukenmachine werkt ook prima. Even mixen, en je hebt een frisse, romige spread waar je gasten blij van worden. En jij zelf ook!
11 reacties
Ik heb de spread gemaakt en vind hem heerlijk, ik vind het alleen aan de dunne kant, hoe kan ik hem wat dikker maken?
Het
Frans
In principe zou ‘ie nooit dun moeten zijn, maar wellicht wat minder mayo/citroen toevoegen. Of wat meer zalm. Als de smaak maar goed was! 🙂