Home Vis Zalm met Parmezaanse kaas en mosterd

Zalm met Parmezaanse kaas en mosterd

uit de oven

door SmaakMenutie
Zalm met Parmezaanse kaas en mosterd

Romig korstje

Deze zalm met een romig korstje van Parmezaanse kaas en mosterd is echt waan-zin-nig! Zo lekker en zo simpel. Een gegarandeerd succes. Je kan het eten met wat jij lekker vindt. Wij maakten er een makkelijk ovengerecht bij met wat groenten en we bakten er aardappelpartjes bij, maar kies vooral waar je zin in hebt. Sperzieboontjes? Kan uitstekend! Aspergeseizoen? Yep, heerlijke combi! Dus ga lekker los.

Zalm met Parmezaanse kaas en mosterd

Zalm met Parmezaanse kaas en mosterd

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g zure room
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 4 zalmmoten
  • 1 broccoli
  • 1 gele paprika
  • 1 winterpeen
  • 2 tl grove mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Aardappelpartjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de roosjes van 1 broccoli en snijd 1 gele paprika in reepjes en 1 (kleine) winterpeen in dunne reepjes (julienne). Doe de groenten in een ovenschaal en meng hier (2-3 el) olijfolie doorheen en een goede snuf zout en peper.
  • Plaats de ovenschaal met groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege een keertje.
  • Meng in een bakje 125 g zure room met 30 g verse Parmezaanse kaas, 2 tl grove mosterd en een 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Bestrijk de 4 zalmmoten riant met het mengsel en plaats eveneens in een licht ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal met zalm naast de groenten. De zalm moet 15 minuten in de oven.
  • Haal na 15 minuten de zalm uit de oven en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat zo 5-7 minuten afgedekt staan. De zalm zal zo wat na-garen en de groente is toch nog niet klaar.
  • Bak eventueel nog wat aardappel(partjes) erbij! Eet smakelijk.

Zalm Parmezaanse kaas mosterd saus Zalm bestrijken met kaasmengsel Zalm met een romig korstje van Parmezaanse kaas en mosterd Zalm met kaas oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Marlein 7 juli 2019 - 17:21

Ik heb het volgens recept gemaakt, kreeg alleen het korstje niet krokant, ook niet onder de grill. De combinatie van zalm, de gekruide room, groenten en aardappeltjes was ook zonder crunch heerlijk. Een restaurantwaardig gerecht, heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2019 - 10:23

Hoi Marlein, wat leuk om te horen. Dankjewel voor het compliment! Dat je het korstje niet krokant krijgt kan wellicht te maken hebben met het type oven of het ligt misschien aan de kaas. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply