Snel, makkelijk en super lekker
Heb je geen zin om uitgebreid te koken maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Dan is deze wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus de perfecte keuze voor vandaag.
Dit gerecht is super makkelijk te maken, snel klaar en zit boordevol smaak. Bovendien is het een ideale maaltijd voor zowel lunch als diner en zelfs handig om mee te nemen. Dus, trek gekregen? Laten we aan de slag gaan!
Krokante kipschnitzels
Wat onze wrap nou echt lekker maakt is de krokante kip. Je kunt kant-en-klare krokante kipschnitzels gebruiken. Dat doen wij ook heel vaak hoor. Maar zelf maken is misschien ook wel een optie voor als je wat meer tijd hebt. Je hebt daar namelijk maar een paar ingrediënten nodig: kipfilet, bloem, ei en cornflakes.
Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door een losgeklopt ei en tot slot door de grof verkruimelde cornflakes. Bak de kip vervolgens goudbruin en krokant in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie of doe hem in de oven (of zelfs airfryer) voor een gezondere variant.
Snijd hem vervolgens in reepjes en doe hem bij de rest van de vulling. De combinatie van de warme, krokante kip met de frisse groenten en romige saus maakt dit recept gegarandeerd een blijvertje voor je.
De perfecte honing-mosterdsaus
Geen wrap is compleet zonder een heerlijke saus. Voor onze versie maken we een super simpele maar heerlijke honing-mosterdsaus. Meng 2-3 eetlepels kwark of yoghurt met 1 eetlepel mayonaise, 1 flinke theelepel honing en 1 theelepel Dijonmosterd. Roer alles goed door elkaar en proef of de balans tussen zoet en pittig naar wens is. Niet? Simpelweg meer honing voor een zoetere saus en meer mosterd voor meer pit. De saus (of dressing) maakt de wrap echt helemaal af.
Opbouwen maar
De basis van onze wrap begint met een laagje knapperige ijsbergsla. Vervolgens vullen we hem met fijngesneden rode ui, komkommer, cherrytomaten en avocado. Hierop komt de krokante kip, die dus zorgt voor die heerlijke crunchy bite. Voor extra smaak strooien we er ook nog wat Parmezaanse kaas overheen.
Wil je de wrap nog voedzamer en vullender maken? Voeg dan nog wat bruine of kidneybonen toe. Heb je gelijk weer een dosis extra eiwitten en vezels binnen. Eigenlijk kun je het zien als een goedgevulde salade, maar dan in een opgerolde tortilla.
Makkelijk voor onderweg
Deze wraps zijn niet alleen snel te maken maar ook makkelijk mee te nemen. Perfect voor een lunch op kantoor, voor onderweg, voor een picknick of gewoon een snelle avondmaaltijd. De ingrediënten zijn voldoende voor ongeveer vier wraps, oftewel twee per persoon als hoofdmaaltijd.
Wil je variëren? Voeg dan andere groenten of fruit toe. Denk aan paprika, lente ui of bijvoorbeeld mandarijn of mango. Wat je ook kiest, deze wrap met krokante kip is altijd een succes!
32 reacties
Weer een super recept van jullie. Ik heb alleen geen krokante kip gedaan. Ik had nog een gegrilde kippenpoot over, deze in stukje er op gedaan. Was echt smullen, gaat zeker vaker gemaakt worden. En de dressing ga ik ook zeker vaker maken voor een “gewone” bak met sla.
Ook lekker Gabriëlle! Fijn dat je van de wrap genoten hebt 🙂
lekker
Echt een super recept! Ik had het gemaakt en de volgende dag vroeg mijn vriend of ik ze niet nog een keer wou maken. Zo lekker vond hij het! En zelf lust ik geen tomaat en dus heb ik ipv daar van een augurkje erdoor gedaan. Ideaal dat je zo zo zelf kunt vullen met wat je lekker vind!
Wow, wat een leuk compliment! Thanks 🙂 En idd, je kan ze vullen met je favoriete ingrediënten, easy!
zooooo lekker!!! we hebben hier genoten! Dank jullie wel weer voor weer een voortreffelijk recept!
Heel graag gedaan Betty! Fijn dat de wraps in de smaak vielen 🙂
Dit is mijn favoriete recept van jullie! Staat vanavond met het warme weer ook weer op tafel ?
Leuk om te horen Estelle! Is ook een favoriet van ons, vooral met warm weer 🙂