Home Hoofdgerechten Wrap krokante kip

Wrap krokante kip

met honing-mosterdsaus

door SmaakMenutie
Wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus

Snel, makkelijk en super lekker

Heb je geen zin om uitgebreid te koken maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Dan is deze wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus de perfecte keuze voor vandaag.

Dit gerecht is super makkelijk te maken, snel klaar en zit boordevol smaak. Bovendien is het een ideale maaltijd voor zowel lunch als diner en zelfs handig om mee te nemen. Dus, trek gekregen? Laten we aan de slag gaan!

Wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus

Krokante kipschnitzels

Wat onze wrap nou echt lekker maakt is de krokante kip. Je kunt kant-en-klare krokante kipschnitzels gebruiken. Dat doen wij ook heel vaak hoor. Maar zelf maken is misschien ook wel een optie voor als je wat meer tijd hebt. Je hebt daar namelijk maar een paar ingrediënten nodig: kipfilet, bloem, ei en cornflakes.

Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door een losgeklopt ei en tot slot door de grof verkruimelde cornflakes. Bak de kip vervolgens goudbruin en krokant in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie of doe hem in de oven (of zelfs airfryer) voor een gezondere variant.

Krokante kip uit de oven
Zelfgemaakte krokante kipschnitzels

Snijd hem vervolgens in reepjes en doe hem bij de rest van de vulling. De combinatie van de warme, krokante kip met de frisse groenten en romige saus maakt dit recept gegarandeerd een blijvertje voor je.

De perfecte honing-mosterdsaus

Geen wrap is compleet zonder een heerlijke saus. Voor onze versie maken we een super simpele maar heerlijke honing-mosterdsaus. Meng 2-3 eetlepels kwark of yoghurt met 1 eetlepel mayonaise, 1 flinke theelepel honing en 1 theelepel Dijonmosterd. Roer alles goed door elkaar en proef of de balans tussen zoet en pittig naar wens is. Niet? Simpelweg meer honing voor een zoetere saus en meer mosterd voor meer pit. De saus (of dressing) maakt de wrap echt helemaal af.

Opbouwen maar

De basis van onze wrap begint met een laagje knapperige ijsbergsla. Vervolgens vullen we hem met fijngesneden rode ui, komkommer, cherrytomaten en avocado. Hierop komt de krokante kip, die dus zorgt voor die heerlijke crunchy bite. Voor extra smaak strooien we er ook nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Wil je de wrap nog voedzamer en vullender maken? Voeg dan nog wat bruine of kidneybonen toe. Heb je gelijk weer een dosis extra eiwitten en vezels binnen. Eigenlijk kun je het zien als een goedgevulde salade, maar dan in een opgerolde tortilla.

Makkelijk voor onderweg

Deze wraps zijn niet alleen snel te maken maar ook makkelijk mee te nemen. Perfect voor een lunch op kantoor, voor onderweg, voor een picknick of gewoon een snelle avondmaaltijd. De ingrediënten zijn voldoende voor ongeveer vier wraps, oftewel twee per persoon als hoofdmaaltijd.

Wil je variëren? Voeg dan andere groenten of fruit toe. Denk aan paprika, lente ui of bijvoorbeeld mandarijn of mango. Wat je ook kiest, deze wrap met krokante kip is altijd een succes!

Wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus

Wrap krokante kip met honing-mosterdsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 386 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g cherrytomaten
  • 100 g ijsbergsla
  • 4 tortilla wraps
  • 2 krokante kipschnitzels
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 2 el kwark (of yoghurt)
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl Dijon mosterd
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200-220 graden en bak de krokante kipschnitzels in circa 15 minuten krokant en gaar.
  • Snipper ondertussen 1 kleine rode ui en snijd een 1/2 komkommer in kleine blokjes. Snijd tevens een handje cherrytomaten en 1 avocado in kleine stukjes. Rasp ook wat verse Parmezaanse kaas.
  • Maak een dressing door 2-3 el kwark (of yoghurt) te mengen met 1 el mayonaise, 1 flinke tl honing en 1 tl Dijonmosterd. 
  • Verwarm de wraps volgens de verpakking en bestrijk allereerst met de dressing. Vul achtereenvolgens met ijsbergsla, de gesneden groenten, de krokante kip en eindig met wat Parmezaanse kaas.

Wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus

TIP

Als extra vulling kan je bruine of kidney bonen toevoegen!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

32 reacties

Astrid 29 oktober 2024 - 18:23

Waarom ontdek ik dit recept nu pas? Heerlijk!!!

Reply
Julia 27 augustus 2024 - 08:34

Dit recept staat al een tijdje op de website, maar ik en mijn vriend hebben het pas onlangs ontdekt. Wij eten het sindsdien zo goed als elke week, haha. Héél lekker! 🙂

Reply
Anoniem 8 september 2023 - 17:03

Wat een goddelijk gerecht, toch leek de krokante kip ons niet zo lekker, dus hebben wij er chrispy chicken door gedaan, met feta en in plaats van ijsbergsla, botersla. Met uiteraard de basis toppings. Mijn favoriete gerecht!🤗

Reply
1 2 3 4