11,2K
Lekker wat pit
Onlangs nog maakten wij deze heerlijke witlofschotel met gehakt. Vandaag maken we de wat klassiekere versie waarbij we de witlof stronken in een plakje ham wikkelen. En natuurlijk maken we daar een homemade kaas-mosterdsausje bij. De grove mosterd geeft het geheel lekker wat pit. Super makkelijk om te maken en iedereen zal ervan smullen! Enne.. zoveel lekkerder dan de pakjes kaassaus uit de supermarkt 😉
35 reacties
Bij mij was de witlof niet gaar en ook de aardappeltjes waren nog hard ondank de precies opvolgen van het recept. We hebben wat besteld om de teleurstelling weg te werken.
Wat jammer Johan! Heb je de witlof wel gehalveerd en voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt? Je zou ook het hart van de witlof de volgende keer kunnen verwijderen. Niet elke oven is hetzelfde overigens en ook de grootte van de witlof verschilt sterk. Wat langer in de oven laten garen kan ook helpen.
Jullie zouden ook eens koolhydraatarme gerechten moeten plaatsen😉
Het was erg lekker, heb het vanavond gemaakt. De mosterd maakte het extra lekker. Dit komt vaker op tafel!
Leuk om te horen Josje, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Al een paar keer gemaakt, heerlijk en zo gemaakt. Heel handig om het vooruit te maken, kan het zo de oven een een aanrader
Leuk om te horen Elize! En inderdaad, een ideaal gerecht om van te voren al te maken 🙂
Eigenlijk had ik een foto willen maken van het eindresultaat. Maar het zag er zo lekker uit, dat we gelijk zijn aangevallen op de ovenschotel.
Het was heerlijk, de kaassaus is echt heerlijk (en makkelijk)! Voor herhaling vatbaar.
Haha dat horen we graag Linda, leuk!
Ik had de aardappelen en de witlof niet echt gaar. Maar ga het nog eens maken want de saus was heerlijk.
Hi Mariëtte, houd dan de volgende keer een wat langere kooktijd aan. Ovens willen nog wel eens van elkaar verschillen. Fijn dat de saus in de smaak viel! 🙂
Heerlijk recept weer!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Elly! Leuk om te horen 🙂