11,2K
Lekker wat pit
Onlangs nog maakten wij deze heerlijke witlofschotel met gehakt. Vandaag maken we de wat klassiekere versie waarbij we de witlof stronken in een plakje ham wikkelen. En natuurlijk maken we daar een homemade kaas-mosterdsausje bij. De grove mosterd geeft het geheel lekker wat pit. Super makkelijk om te maken en iedereen zal ervan smullen! Enne.. zoveel lekkerder dan de pakjes kaassaus uit de supermarkt 😉
35 reacties
Heren
Vandaag lekker lof met ham en kaas, boodschappen gedaan, klaar om te koken, zie ik op het plaatje aardappelschijfjes in plaats van partjes, was heerlijk alleen de partjes hadden langer gemoeten 😉
Je hebt helemaal gelijk! Ik pas het direct aan. Gelukkig is het allemaal uiteindelijk gelukt 🙂
Zijn de witlof en aardappels wel gaar, als ze niet voorgekookt zijn?
Ja hoor Jeanine! De aardappeltjes zijn overigens al voorgegaard.
Moet de witlof eerst voorgekookt worden?
Hoi Jeanette. Nee hoor, je hoeft de witlof niet eerst voor te koken 🙂
Ik ga hem nu weer maken, het smaakt heerlijk.
Dankjewel voor dit recept!
Lekker Jan! Fijn dat de ovenschotel in de smaak valt 🙂 En uiteraard heel graag gedaan. Groet, Tim- SmaakMenutie
Was lekker, bedankt!
Hoi Laura, fijn dat de ovenschotel in de smaak viel 😀 En uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Moet de witlof niet gekookt worden van te voren ?
Nee hoor, dat hoeft niet! De witlof halveren en voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Eventueel wat langer in de oven, elke oven is namelijk weer anders 😉