Home Weekmenu WEEKMENU #33

WEEKMENU #33

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Kip Romana

Kip Romana (maar dan de échte!)

Waarschijnlijk ken je dit ‘wereldgerecht’ wel van de bekende pakjes uit de supermarkt. De supermarktversie is een pastagerecht met kruidige champignonroomsaus, kip en cherrytomaatjes. Vast ook lekker, maar wij maken vandaag de echte kip Romana. Ofwel pollo alla Romana zoals de Italianen zeggen. Zij maken hem…


Ajam koening

Ajam kuning (kruidige Indische kip in kokosmelk)

Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn we in de Indonesische keuken gek op kunjit. Of beter bekend als kurkuma. Tegenwoordig is kurkuma zelfs een enorm populaire ‘super food’. Nou, dat komt mooi uit, dan eten we dus al jaren super gezond volgens allerlei voedingsdeskundigen ? De kurkuma zorgt er ook voor dat de…


Quinoa salade maken

Quinoa salade met kerriedressing

Het idee voor deze heerlijke quinoa salade komt van mijn zus. Ze schotelde ons deze salade meermaals voor en vooral de combinatie van de quinoa met de kerriedressing vinden wij heel erg lekker. Zelf zegt ze ook altijd dat je er doorheen moet doen wat jij lekker vindt. Wij hebben er niet voor gekozen deze keer, maar…


Pasta met ricotta en spinazie

Pasta met ricotta en spinazie

Wist je dat ricotta helemaal geen kaas is? De letterlijke betekenis van ricotta is ‘opnieuw of dubbel gekookt’. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft zodra deze is gescheiden van de wrongel (de vaste bestanddelen die overblijven als de wei is afgetapt) bij het maken van mozzarella. Dus eigenlijk is ricotta…


Gado-gado met zelfgemaakte pindasaus

Gado gado met zelfgemaakte pindasaus

The one and only! Athans, dit is hoe ik gado gado ken. Veel knapperige groenten, tahoe (tofu) (voornamelijk op Java wordt dit aan de gado gado toegevoegd), aardappeltjes én de allerlekkerste zelfgemaakte pindasaus (géén satésaus). Moeilijk? Nee. Sterker nog, de pindasaus is het makkelijkste onderdeel. Check maar…