Home Voor- en tussengerechten Voorgerecht van zalm

Voorgerecht van zalm

dit kan jij ook!

door SmaakMenutie
Voorgerecht van zalm

Impress your friends

Wil je indruk maken met een mooi voorgerechtje zonder uren in de keuken te staan? Zie hier dan een geweldig receptje dat in een mum van tijd op tafel staat! Eigenlijk komen hier twee eerdere recepten samen, namelijk de omeletrolletjes met zalm en de rolletjes zoetzure komkommer. Alleen de zalm moet je nog even bereiden, maar dat is het werk niet. Impress your friends!

Voorgerecht van zalm

Voorgerecht van zalm

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.2/5
( 120 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g zalm(haas)
  • 8 radijsjes
  • 6 baguette toastjes (naturel)
  • 1 stengel lente-ui
  • 3 el (olijf)olie
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl bruine basterdsuiker (of honing)
  • 1 tl wasabipasta
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Omeletrolletjes zalm
  • Rolletjes zoetzure komkommer
  • Sesamzaad (optioneel)

Zo maak je het

Je kan dit voorgerecht prima voorbereiden voordat je gasten komen. Sterker nog, dat raad ik je zelfs aan! Het enige wat je doet als je gasten er zijn is de zalm warmen en het bord opmaken.

  • Begin vooraf met het maken van de omeletrolletjes met zalm en de rolletjes zoetzure komkommer. Klik op de links voor de recepten.
  • Maak minstens een half uur voor je het gerecht wil opdienen de marinade voor de zalm. Meng in een kommetje 3 el olijfolie met 3-4 el sojasaus, 1 flinke tl bruine basterdsuiker (of vloeibare honing) en een 1/2 tl knoflookpoeder goed door elkaar. Snijd de zalm in 12 mooie blokjes en leg in de marinade en laat minstens 20 minuten marineren.
  • Verwarm de (hetelucht)oven op 180-190 graden.
  • Maak de radijsjes schoon door ze af te spoelen met koud water. Snijd een klein stukje van de onderkant zodat ze mooi rechtop blijven staan. Besprenkel met olijfolie en een snuf zeezout.
  • Haal de zalmblokjes uit de marinade en verdeel over een ovenschaal. Bestrooi met wat sesamzaad. Plaats de radijsjes eveneens rechtop in de ovenschaal. Verwarm ongeveer 8 minuten totdat de zalm mooi verkleurd is.
  • Maak ondertussen de wasabi mayonaise: meng 3 el mayonaise met 1 tl wasabipasta. Voor meer pit voeg je meer wasabi toe.
  • Voor het krokantje (het kruim op de foto) verkruimel je 6 naturel baguette toastjes. Dit kan in een keukenmachine maar je kan ze met wat kracht ook makkelijk, zoals een beschuitje, met de hand verkruimelen.
  • Snijd ook een lente-uitje in ringetjes voor de finishing touch straks.
  • Vlak voordat de zalm klaar is begin je met de opmaak van de borden. Begin met een omeletrolletje van zalm op elk bord.
  • Vervolgens een radijsje, een blokje zalm, een opgerold rolletje komkommer, weer een stukje zalm, een radijsje en eindig met een zalmblokje. Overigens kan je natuurlijk zelf bepalen hoe je het bord opbouwt.
  • Maak vervolgens een mooi lijntje van het kruim van de baguette toast. Gewoon door wat tussen je duim en wijsvinger te nemen. Heel easy! Tot slot voeg je wat toefjes wasabimayonaise toe en maak je het af met wat lente-uitjes over de zalm.

Voorgerecht zalm recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

15 reacties

Nicole 21 december 2024 - 17:16

Het ziet er mooi uit. Hebben jullie een vegetarisch alternatief voor de zalm?

Reply
SmaakMenutie 23 december 2024 - 10:20

Dankjewel! Oei, dat wordt lastig gezien het echt een zalm gerecht is..

Reply
Patricia Voorbergen 30 januari 2024 - 15:15

Hallo, welke wijn adviseer je bij dit voorgerecht?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2024 - 14:15

Een beetje een vollere witte wijn zal lekker zijn, zoals Viognier of Chardonnay!

Reply
1 2