Home Vlees en kip Varkenshaas met spek en champignons

Varkenshaas met spek en champignons

uit de oven

door SmaakMenutie
Varkenshaas met spek en champignons uit de oven

Zo klaar

Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit recept eenvoudig verdubbelen voor als je veel eters verwacht. Terwijl jij bezig bent met het vermaken van de gasten, staat het vlees heerlijk te garen in de keuken. En het hoeft maar 20 minuutjes in de oven!

Varkenshaas met spek en champignons uit de oven

Varkenshaas met spek en champignons

Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 255 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 550 g varkenshaas (2 stuks)
  • 250 g champignons
  • 150 g katenspek
  • 1 sjalot
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl grove mosterd
  • Verse tijm

Zo maak je het

  • Haal het vlees minstens 30 minuten van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrooi het vlees riant met peper en zout en schroei rondom dicht en bruin in circa 4 minuten in een flinke klont boter. Haal het vlees uit de pan en zet even weg.
  • Bak in het achtergebleven braadvet 1 fijngesneden sjalot (of ui) en 2 tenen knoflook enkele minuten aan. Voeg vervolgens 250 g gesneden champignons toe en bak rondom in 5-7 minuten bruin op middelhoog vuur.
  • Verdeel de katenspek op een snijplank en plaats daar het varkenshaasje op. Bestrijk elk varkenshaasje rondom riant met grove mosterd. Voeg ook wat blaadjes verse tijm toe. Vouw het spek om het varkenshaasje.
  • Leg in een ovenschaal en verdeel de champignons eveneens in de schaal. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel over het geheel zodra deze uit de oven komt.

Varkenshaas uit de oven recept Varkenshaas met champignons Varkenshaas uit de oven mosterd Varkenshaas omwikkeld met spek Varkenshaas met spek uit de ovenVarkenshaas Varkenshaas met spek

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

47 reacties

Maroussia 3 januari 2021 - 01:46

Mijn schoonvader heeft dit gemaakt met de kerst, wat was het heerlijk! Morgen sta ik zelf in de keuken om dit te maken, wij zijn fan!

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2021 - 13:03

Leuk om te horen dat je enthousiast bent geraakt door je schoonvader Maroussia! Geniet ervan morgen 🙂

Reply
Ingrid Laverman 26 december 2020 - 10:53

Gisteren deze schotel gemaakt. I.p.v. mosterd kruidenroomkaas gebruikt en het was super lekker. Ik ga het zeker nog een keer maken. Top!!!

Reply
SmaakMenutie 27 december 2020 - 12:27

Wat leuk en origineel om kruidenroomkaas te gebruiken Ingrid! Klinkt heerlijk. Fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Daisy 16 december 2020 - 08:15

Hebben jullie een alternatief voor de champignons?
Verder ben ik superblij met jullie heerlijke recepten. Top mannen. Ga vooral zo door.
Groetjes van Daisy

Reply
SmaakMenutie 16 december 2020 - 16:09

Hoi Daisy, als je geen champignons lust kan je achterwege laten en er lekker een andere groente bij eten hoor! Leuk trouwens dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂

Reply
Henny 4 november 2020 - 17:11

Bedankt voor jullie reactie.
Gisteren de bami goreng gemaakt de hoeveelheden gehouden zodat onze buurman boven er ook van kon genieten. Het was SUPER lekker, ook deze komt weer in ons top 10 lijstje.

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 09:25

Wat leuk Henny! Fijn dat nog meer mensen er van kunnen genieten 🙂

Reply
Henny 2 november 2020 - 19:32

Ik heb het toch met katenspek gemaakt. Wauwwwww wat heerlijk recept.
Wij hebben er enorm van genoten staat zeker in onze 10 tienvan jullie, mijn man at zijn vingers er bijna van op ha haha. Zei een heerlijk recept.
Morgen jullie recept Indische bami goreng familie recept, zal zeker ook weer smullen worden.
Nogmaals bedankt voor alle lekkere recepten en ga vooral alles doorsturen.

Reply
SmaakMenutie 3 november 2020 - 10:08

Fijn dat het met katenspek in de smaak viel Henny! Leuk om te horen 🙂 Met Zeeuws spek had het inderdaad ook gekund hoor, dat is vet genoeg. Geniet vanavond van de bami goreng!

Reply
Lizette 23 december 2022 - 15:17

Heerlijk recept voor kerst met varkenshaas!

Reply
1 2 3 4 5