Een cheesecake zonder ovenstress
Cheesecake: het klinkt als iets dat je alleen op zondagmiddag met veel geduld en een perfect afgestelde oven aandurft. Maar niets is minder waar.
Deze versie is een no-bake variant, wat betekent: geen oven, geen zorgen. Het kost je slechts een half uurtje om deze taart in elkaar te zetten. En daarna doet de koelkast het werk. Het resultaat? Een zijdezachte, romige cheesecake met een knipoog naar Tony’s iconische karamel-zeezout reep.
Heerlijke crunchy bodem
De basis is simpel, Oreo’s. De bekende koekjes worden fijn gemalen en gemengd met gesmolten boter. Dit mengsel druk je stevig aan op de bodem van je springvorm. Het geeft niet alleen een lekkere crunch, maar ook een subtiele chocoladesmaak die perfect samengaat met de karamel-zeezout-vulling. Even in de koelkast en klaar is je bodem.
Romige vulling met een twist
De vulling is wat deze taart écht bijzonder maakt. Slagroom wordt luchtig geklopt, waarna je er zachte roomkaas doorheen spatelt (denk aan MonChou). Ondertussen smelt je een reep Tony’s Chocolonely karamel-zeezout au bain-marie, die samen met wat gelatine door het roommengsel gaat.
Het resultaat is een rijke, romige vulling met een subtiele zoute touch. Giet dit over je koekjesbodem en laat de koelkast vervolgens z’n werk doen. Minstens een uur opstijven. Perfect om ondertussen iets anders te doen (of alvast een vork klaar te leggen om te proeven).
Salted caramel: makkelijker dan je denkt
Salted caramel maken klinkt misschien moeilijk, maar het is verrassend eenvoudig. Suiker laten smelten tot een goudkleurige karamel, afblussen met een klontje boter en een scheutje slagroom — en een snuf zeezout natuurlijk. Even goed roeren en je hebt een saus waar menig dessert jaloers op zou zijn. Je kunt ‘m ruimhartig over de opgesteven cheesecake schenken, of er lekker mee zigzaggen en wat moois maken.
De finale
Als finishing touch hak je een tweede reep Tony in grove stukken en strooi je die over de karamel. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar geeft bij elke hap een knapperige verrassing. En eerlijk: zelfs zonder de extra karamel is deze taart al onweerstaanbaar. Maar met? Dan is het een instant publieksfavoriet! Perfect voor een verjaardag of ander feestje!
72 reacties
Neem aan dat het ook met een andere smaak kan?
Hoi Jebby, een andere smaak Tony’s? Jazeker!
Is de gelatine echt nodig?
Hoi Sylvie, je kan het wellicht achterwege laten, maar ik durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar mislukken zal de taart zonder gelatine zeker niet!
Bedoel je twee grote of kleine repen van Tony Chocolonely?
Hoi Margo, twee grote repen!
De witte vulling tussen de oreo koekjes verwijderen? Of doe je alles fijn maken .. koek en witte vulling?
Hoi Sandra, alles fijn maken! Dus koek en witte vulling. Succes, laat je ons weten of ‘ie in de smaak viel?
Hoeveel is 2 pakken oreo koekjes?
Per pak van 150 gram, dus 300 gram koekjes
Super gevaarlijke taart. Gemaakt voor mijn zoon zijn verjaardag maar moest grote moeite doen om er niet meteen aan te beginnen. Dat uur opstijven duurde veel te lang. Wat zo aardig is aan jullie recepten is dat ik met mijn tien duimen ook iets op tafel weet te zetten waar ze meer van willen!