Home Desserts en taarten Oreo aardbeientaart (zonder oven!)

Oreo aardbeientaart (zonder oven!)

door SmaakMenutie

Zelf een Oreo aardbeien taart maken. Easy!

We gaan vandaag weer een taart maken! Nadat we de laatste keer een heerlijke no bake tiramisu a la limoncello hebben gemaakt, gaan we vandaag aan de slag met aardbeien en Oreo koekjes. Ja je leest het goed, Oreo koekjes. Een onwijs lekkere Oreo aardbeientaart die ook simpel te maken is. Hier maak je indruk mee. Je hebt geen oven nodig en als je geen keukenmachine hebt volstaat een garde ook voor deze taart. Maak hem een dag van te voren en je hoeft hem alleen nog maar te presenteren (en natuurlijk op te eten) als je gasten komen. As simple as that 😉

Oreo aardbeientaart

Aardbeien Oreo taart (zonder oven!)

We gaan vandaag weer een taart maken! Nadat we de laatste keer een heerlijke tiramisu a la limoncello hebben gemaakt, gaan we vandaag aan de slag met aardbeien... Desserts en taarten Oreo aardbeientaart (zonder oven!) European Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.4/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

2 pakken Oreo koekjes
400 gr aardbeien
100 gr roomboter
500 gr kwark
500 gr mascarpone
150 gr suiker
10 blaadjes gelatine
1 el cacaopoeder
3 el aardbeienjam
1 reep (pure) chocolade

Zo maak je het

  • Verkruimel de Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de keukenmachine, de bak van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
  • Smelt op laag vuur 100 gr boter in een pannetje (niet laten koken). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (22 cm) met een stuk bakpapier (gebruik de onderkant als mal). De zijkanten van de springvorm vet je goed in met wat boter.
  • Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo kruim totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel zodat het goed is verdeeld over de bodem.
  • Halveer de aardbeien en plaats deze met de gesneden kant tegen de rand van de springvorm. Zet weg in de koelkast zodat het kan afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje met 3 el water. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en verwarm ze met een klein beetje water op laag vuur in een pannetje totdat het een vloeibaar mengsel is. Haal van het vuur.
  • Meng 500 gr kwark, 500 gr mascarpone, 150 gr suiker en 3 el aardbeienjam met een garde stevig door elkaar. Als je een keukenmachine hebt is het natuurlijk nog makkelijker ;). Voeg het gelatine mengsel toe en roer nogmaals goed door elkaar.
  • Doe de helft van het mengsel in een andere kom en roer hier 1 el cacaopoeder door.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en vul eerst met het cacaomengsel en daarna met de rest.
  • Laat de taart een paar uur (minimaal 3 uur) opstijven in de koelkast.
  • Decoreer voor het opdienen met wat verse aardbeien en chocoladerasp.

Recep Oreo aardbeientaartOreo taart

TIP

Je kan volop variëren met deze taart. Gebruik bijvoorbeeld eens vanillesuiker in plaats van gewone suiker of decoreer de taart met stukjes oreo koekjes.

Misschien valt dit ook in de smaak