Home Pasta Tagliatelle met knoflook garnalen

Tagliatelle met knoflook garnalen

in roomsaus

door SmaakMenutie
Tagliatelle met garnalen in roomsaus

20 minuten

We hebben weer een heerlijk én makkelijk pasta receptje voor je. Deze tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus zet je namelijk in 20 minuten op tafel. Eerder maakten we al een variant die hier wellicht een beetje op lijkt, echter gebruiken we in dit recept geen kaas als basis voor de saus, maar room. Deze heerlijke kruidensaus van peterselie en bieslook maakt het geheel bovendien lekker fris.

Tagliatelle met garnalen in roomsaus

Tagliatelle met knoflook garnalen in roomsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 160 g tagliatelle
  • 1 visbouillon blokje 
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Grof zeezout

Zo maak je het

  • Verhit een scheut olijfolie in een braad of -koekenpan en bak 200 g garnalen 2 minuten aan. Voeg 1 teen gesneden knoflook toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
  • Blus het geheel kort af op hoog vuur met een scheutje witte wijn. Haal de garnalen uit de pan en zet afgedekt even weg.
  • Schenk 250 ml water terug in de pan en voeg een 1/2 visbouillon blokje toe. Breng aan de kook en schenk 150 ml kookroom toe. Voeg ook een flinke hand fijngesneden verse bieslook en peterselie toe. Laat met zeker 50% inkoken tot een gebonden saus. Blijf geregeld roeren en houdt het vuur middelhoog.
  • Kook ondertussen 160 g tagliatelle in 10 minuten beetgaar.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Voeg de garnalen weer toe en meng grondig door het geheel. Serveer direct samen met extra bieslook, peterselie, grof zeezout en peper.

Pasta garnalen receptPasta garnalen makenTagliatelle met garnalen in roomsausPasta met garnalen   

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

Diana 13 juni 2025 - 18:04

Het was heel lekker, alleen volgende keer zou ik er geen water bij doen maar alleen de kookroom en wijn. Het dikte absoluut niet in met een waterige dunne saus als gevolg.

Reply
Lizette 6 maart 2025 - 18:02

Vandaag gemaakt, voor herhaling vatbaar.

Reply
Annemarie 19 februari 2025 - 12:25

‘Heerlijk, wat een subtiele smaak, wederom een blijvertje!!!

Reply
Hans 11 april 2024 - 14:01

lekker, maar natuurlijk wel met zelf gemaakte tagliatelle

Reply
1 2