Home <30 minuten Taco’s met gehakt

Taco’s met gehakt

Mexicaanse comfortfood

door SmaakMenutie
Taco's met gehakt

Een smaakvolle klassieker

Mexicaanse taco’s met gehakt zijn een echte klassieker en verrassend eenvoudig om te maken. Met de juiste kruiden en verse ingrediënten tover je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd op tafel.

De basis van een goede taco zit hem in de vulling: goed gekruid gehakt, knapperige groenten en natuurlijk geraspte kaas zorgen voor een onweerstaanbare combinatie. Of je nu kiest voor een traditionele Mexicaanse variant of een Tex-Mex twist, taco’s zijn altijd een feestje om te eten!

Taco met gehakt en kaas

De perfecte kruiding voor het gehakt

De smaak van je taco’s staat of valt met de kruiden die je gebruikt voor het gehakt. In dit recept gebruiken we rundergehakt, maar half-om-half gehakt is ook een prima keuze. De kenmerkende Mexicaanse smaak ontstaat door een mix van komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en cayennepeper. Dit zorgt voor een pittige, rokerige nuance die perfect samengaat met de frisheid van de groenten. Door het gehakt op middelhoog vuur rul te bakken en de kruiden goed te laten intrekken, krijg je een heerlijke vulling.

Gehakt taco

Toppings en variaties

Naast het gekruide gehakt spelen de toppings een grote rol. In dit recept worden ze geserveerd met ijsbergsla, tomaat, rode ui en geraspte cheddarkaas. Die cheddar komt uit de Texaans-Mexicaanse keuken, beter bekend als Tex-Mex. Wil je liever een traditionele Mexicaanse versie? Vervang dan de cheddar door verkruimelde queso fresco of cotija, twee kazen die in Mexico veel worden gebruikt. Voor extra frisheid gebruiken we ook verse koriander en natuurlijk een scheutje limoensap.

Recept taco met gehakt

Andere vullingen om te proberen

Hoewel taco’s met gehakt een populaire keuze zijn, zijn er tal van andere heerlijke vullingen om te proberen. Een traditionele Mexicaanse optie is barbacoa: langzaam gegaard rundvlees dat heerlijk mals en kruidig is. Dit vlees wordt vaak in bananenbladeren gestoomd en krijgt zo een intense smaak. Ook carnitas, langzaam gegaarde varkensschouder met een knapperig randje, is een absolute aanrader. Liever een lichtere variant? Probeer dan fish taco’s, waarbij knapperig witvis wordt gecombineerd met frisse sla en een romige limoensaus. Je ziet het, welke variant je ook kiest, met taco’s zit je altijd goed!

Taco's met gehakt

Taco's met gehakt

Print dit recept
Personen: 3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 125 g zure room
  • 100 g ijsbergsla
  • 6 tortilla wraps smal
  • 2 tomaten
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 runderbouillon blokje
  • Cheddar
  • Verse koriander (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Verhit wat olijfolie en rul 500 g gehakt in 10 minuten rondom bruin.
  • Snijd ondertussen 2 tomaten in kleine blokjes en 1 rode ui in halve smalle ringen. Snijd ook alvast 2 limoenen in partjes.
  • Voeg 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl cayennepeper, 1 tl gemalen koriander, 1 tl oregano, 1 tl knoflookpoeder en een flinke snuf zout en peper toe aan het gehaktmengsel en meng grondig.
  • Voeg 2 el tomatenpuree toe en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  • Voeg 75 ml heet water toe en een 1/2 verkruimeld runderbouillon blokje. Laat al omscheppend pruttelen tot het vocht nagenoeg is opgenomen.
  • Verhit de kleine tortilla wraps volgens de verpakking. Vul achtereenvolgens met ijsbergsla, gehakt, tomaat, geraspte cheddar, rode ui, zure room en optioneel met verse koriander. Besprenkel tot slot met vers limoensap.

Taco recept gehakt

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Evelien 17 juni 2024 - 23:14

Lijkt mij erg lekker weer.
Evelien

Reply
Marian 29 januari 2025 - 17:10

Erg lkrr

Reply