Minstens zo lekker
Onlangs vroeg een van onze vaste lezers of wij het perfecte recept hebben voor een Surinaams broodje kip kerrie. En of we die hebben, alleen hadden we hem nog niet gepubliceerd! Vaak kopen wij zelf dit Surinaamse puntje met gekruide kip bij de toko, maar het is echt heel makkelijk om ‘m zelf te maken. En minstens zo lekker. Eerder deelden we al onze recepten voor een Surinaams broodje pom en bakkeljauw, alleen deze klassieker ontbrak dus nog op de website. Maak hem zo spicy als je zelf wilt door wat adjuma peper of cayennepeper toe te voegen, maar laat vooral achterwege als je daar niet van houdt. Serveer uiteraard met wat zelfgemaakt Surinaams zuurgoed. Enjoy!
8 reacties
Lekker makkelijk om het in het boodschappen mandje te doen maar als je dat doet word er een hoop niet gevonden dus heb je niets aan het boodschappen lijstje. Ik woon in Dronten en waar kan ik de benodigdheden halen ?
Alleen de Surinaamse puntjes en zuurgoed zijn niet bij een reguliere supermarkt verkrijgbaar, maar een ander willekeurig broodje kan natuurlijk ook en qua zuur kan je het recept maken voor Surinaams zuurgoed. En anders is wat ingelegde komkommer ook prima hoor 🙂
Ik heb iets meer vlees gebruikt en het gekruid zoals het recept. Toen laten stoven in kokosmelk tot de kip uitelkaar viel. Erg lekker met zuur en brood
Wat fijn om dit recept op de website te kunnen vinden. Zit hier al een tijd naar uit te kijken. Daarom dacht ik laat ik eens mailen en hier is hij.
Ga het morgen gelijk maken.
Bij de lokale toko hier voegen ze vaak ook een iets dikkere gele saus toe. Deze zit in een een los bakje en wordt bij de meeste broodjes over het vlees gedaan. Hebben jullie enig idee wat deze saus zou kunnen zijn?
Leuk om te horen Alexander! Recept ideeën van onze volgers zijn altijd zeer welkom. Ik vermoed dat de gele saus waar je het over hebt Surinaamse sambal is. Die is niet al te pittig en kan je in grotere hoeveelheden eten. We zijn benieuwd wat je van onze variatie vindt! 🙂
Wij eten dit gerecht ook wel met rijst en bv sambal boontjes. Smaakt heerlijk.
Bedankt voor dit recept. Ik zie op eerste foto in het middelste schaaltje nog een specerij. Is dit komijnzaad? Dit wordt namelijk niet in de ingrediënten genoemd en is nogal evident voor de smaak.
Scherp Michael! Het is cayennepeper wat je ziet. Dit kan je gebruiken als je geen adjuma peper gebruikt en er toch wat pit aan wil geven!