Kleine uitjes
Stifado is een heerlijk Grieks stoofgerecht van rundvlees dat een paar uur heeft geprutteld in rode wijn, bouillon en een kruidige tomatensaus. Kenmerkend aan dit stoofgerecht is de hoeveelheid sjalotjes die erin verwerkt worden. In Griekenland gebruikt men kleine uien die speciaal voor de stifado verkocht worden. Helaas zijn deze hier in de supermarkt niet verkrijgbaar, maar met kleine sjalotten lukt het net zo goed. En omdat het in Griekenland vaker mooi dan slecht weer is, smaakt dit stoofvlees ook in de zomer heerlijk. Serveer met gebakken aardappeltjes of frietjes (of kies eens voor witte rijst) en natuurlijk een Griekse salade!
45 reacties
Hallo Tim en Erik, ik wil heel graag het recept STIFADO gaan maken maar dan in de slowcooker.
Maar weet dus niet of dit recept dan aangepast moet worden en of Hoelang dit in de slowcooker moet?
Groetjes Néda
Hoi Néda, zelf hebben we het nog niet in de slowcooker gemaakt dus kunnen we je hier niet in adviseren. Wellicht kan een andere bezoeker je tips geven 🙂
Ik zou het recept gewoon volgen, dus alles aanfruiten/bakken en dan in de slowcooker doen. Stoofschotels doe ik meestal 1 uur op hoog en dan 4 uur op low. Na een aantal uur kijken en proeven en desnoods nog wat langer op hoog doorpruttelen. Beetje je gevoel volgen.
Hoi Tim en Erik<
Piment vervangen door nootmuskaat ?
Moet dit niet zijn Piment vervangen door :
! deel kruidnagel poeder , 1deel Kaneel poeder , 1 deel nootmuskaat poeder
Dit goed mengen in een vijzel.
Groet, Jean
Hoi Jean, als je geen piment in huis hebt kan je nootmuskaat gebruiken. Kaneel gebruiken we namelijk al. En een beetje kruidnagel kan natuurlijk altijd 🙂
Mannen, wat een heerlijk recept weer.
Gelukkig heb ik nog een restje voor morgen middag 😊
Ik ga hem morgen maken!! Ziet er zo lekker uit. Nu al zin in!
Mannen, wat een leuk recept. Ik had nog wat sucadelappen liggen, bijna over de datum. Ik dacht nu gelijk de zaak aanpakken. Voorbereidingstijd (schoonmaken uien en knoflook, snijden vlees) was al in 1/2 uur gedaan….Nu moet ik afwachten, maar het ruikt goed! Vanavond eet ik eigenlijk gekookte mosselen. Dus dit wordt een partijtje voor de vriezer, hahhaa
P.S. ik heb er nog een flinke schpe Griekse yoghurt bij gedaan, voor de romige smaak!
Hoi, heb je die griekse yoghurt door de stoof heen gedaan of los erbij?
Ik heb het vandaag gemaakt en wat was die heerlijk! We hebben genoten, bedankt voor het delen van dit recept! Is zeker voor herhaling vatbaar 🙂
Wat eten jullie hierbij?
Check intro bovenin! 🙂
Wat kan ik als vervanging van de rode wijn gebruiken?
Heerlijk recept. Ik heb het uitgeprobeerd in de slowcooker en het smaakte fantastisch. Heb alleen geproefd en daarna de porties ingevroren. Ben groot fan van jullie recepten. Fantastisch.
Ik heb hem ook in de SC gemaakt, het water heb ik weggelaten en de verse rozemarijn heb ik er het laatste half uurtje bij gedaan
Ik heb er ook aardappelen (in stukken) er bij gedaan
8 uur op low
Was heerlijk, en nog een lekkere salade er bij gegeten
Ha mannen, dinsdag hebben we zitten smullen van de stifado. Super mals, super veel smaak! Ik had er tomatenrijst met oregano bij gemaakt en een frisse salade. Was weer top!
Groetekes,
Peter
Heerlijk! In de slowcooker gemaakt en met frietjes en een salade gegeten. Hier (Spanje) zijn niet overal sjalotjes te koop, daarom rode ui gekozen, in grove stukken gesneden. Vraagje: waarom hebben jullie witte wijnazijn gekozen? Rode wijnazijn lijkt me logischer in combinatie met de rode wijn. Ben benieuwd.
Leuk dat je het in de slowcooker hebt gemaakt! Rode wijnazijn kan net zo goed hoor, het is net wat je in huis hebt 🙂
Ik maakte dit eerst op het vuur, maar vandaag alleen het voorwerk en daarna in de crockpot…..ben benieuwd!
Het resultaat is prima!
Nadat alles is aan gebakken en gekruid in de sc. Half uur op High en 6 uur op Low.
Hoi, wat kan ik ipv een Griekse salade nog meer serveren? T gezin eet alle ingrediënten helaas niet.
Patat? Gebakken aardappelen? Sperziebonen? Ik maak er ook wel eens kofta bij. Zit al ge oeg groenten in
Het is voor het eerst dat ik Grieks ga koken, zijn er suggesties voor een compleet 3 gangen menu met deze stifado?
Je zou een Italiaans voorgerecht en dessert kunnen maken, dan zit je een beetje in de Mediterrane hoek 🙂
Ha mannen, kon het niet laten om jullie stifado weer eens te maken. Had prachtig bloemstuk bij m’n favoriete Marokkaanse slager gehaald en daar ook échte (vatgerijpte) feta gekocht. We hebben weer zitten smullen!
Groetekes, Peter
De Stifado vandaag gemaakt. Erg lekker! Ik had geen piment, dus nootmuskaat met een mespuntje kruidnagel gebruikt. Zelfs de pubers vonden dit ‘duimpje omhoog’. Ik mag het vaker maken, joepie! We hebben het gegeten met zilvervliesrijst en een lekker stokbroodje met kruidenboter.
Dit lijkt me erg lekker en wil dit graag voor 7 personen maken. Moet ik dan gewoon alles verdubbelen?
Leuk Maartje! Je kan het vlees inderdaad verdubbelen, maar wees voorzichtig met de rest van de ingrediënten (ongeveer x1,5 / 2). Of maak gewoon 2 pannen! 😉
Ik heb het volgens recept gemaakt en was heerlijk. Nu wil het voor vegetariers maken. Kan ik het rundvlees door bv jackfruit vervangen?
Leuk om te horen Yvonne! Men zegt dat je met jackfruit het vlees kan vervangen, maar hebben we zelf niet eerder geprobeerd 🙂
Kan ik de rode wijn ook vervangen voor iets anders?
Ik maak het op dit moment met alcoholvrije rode wijn. Anders druivensap of gewoon wat extra bouillon. (Zo doe ik het meestal met stoofgerechten).
Alleen de geur al tijdens het stoven…. Heerlijk!
Leuk recept. Morgen eten met wat friet en inderdaad Griekse Salade. Verheug mij nu al…
Kan dit ingevroren worden?
Jazeker!
Ik ben vandaag bezig geweest met de stifado. De hele keuken ruikt naar een Grieks restaurant. Aangezien er op het laatste nippertje nog 2 mensen meer komen eten. Doe ik er de laatste 20 min aantal aardappelen in blokken gesneden bij net zo groot als de stukken vlees…en dan eet ik het straks met zilvervliesrijst groene salade en tzatziki en wat breekbrood.
Hoi….nog een berichtje . Ik vergeet jullie te bedanken voor de leuke recepten. Dank jullie wel.
Deze had ik nog niet gemaakt. Ik heb trouwens half-om-half sukade en riblappen gebruikt. En een heel klein flesje rode wijn erin gekiept. Verder wat komijn koriander. En strooi er op het einde wat verse koriander overheen ipv peterselie. Met vr gr Jeannette
Hoi,
Ik ben zwanger, maar de rode wijn kan ik er gewoon doorheen doen toch?
Als het goed is verdampt deze.
De alcohol verdampt grotendeels voor 95-99%. Er zal altijd iets achterblijven maar dat is verwaarloosbaar in een gerecht voor 4 personen 🙂
Hoi, ik maak vaak stifado, maar geef er kritaraki (orzo) bij. Die romige pasta is er erg lekker bij. En dan vlees en orzo in een kom en gratineren met kaas. Zo heb ik er in Griekenland jaren geleden van gesmuld. Jullie recept is veel uitgebreider qua kruiden, ik ga het binnenkort proberen. Dank voor alle leuke en gevarieerde recepten!
Ik woon in Azië en wil stifado maken. Ik kan hier veel krijgen, ,aar niet die kleine, ronde pareluitjes. Kan ik die bv vervangen door kleine ronde sjalotjes? Die zijn er in overvloed, meestal in een bosje.
Ja hoor, die zijn hier ook lastig te krijgen. Zelf hebben we dan ook kleine sjalotten gebruikt. Geniet ervan!
Ik ga dit zondag maken voor 12 personen, wat kan ik het beste aanhouden ivm de ingrediënten/kruiden?
Hoi marjolein, ik denk dat je het inmiddels al hebt gemaakt, maar voor de volledigheid toch nog even mijn antwoord. Ik zou dan 2 pannen maken, dezelfde hoeveelheid ingrediënten aanhouden maar dan ruim een kilo runderlappen per pan nemen. Hopelijk viel het in de smaak!