Dat gaat er wel (g)in!
Gin met een ingelegde klassieke Nederlandse haring? Of wat dacht je van jenever met steak tartare? Het zijn combinaties waar je niet snel aan denkt, maar wel waanzinnig lekker zijn. Distillateur Rutte vroeg ons ook mee te denken over welke gins en jenevers goed te combineren zijn met eten. Dus, zo gezegd zo gedaan. Wij gingen aan de slag met Rutte Sloe Gin en kwamen uit bij een heerlijke combinatie van steak met een jus van Sloe gin. Sloe berries zijn sleedoornbessen en deze gin is gebaseerd op een oud familierecept: Sleedoorn likeur. Naast sleedoornbessen krijgt Sloe Gin zijn speciale smaak door onder andere natuurlijke ingrediënten als jeneverbes, koriander, laos, oranjebloesem en vanille. Alleen daarvan krijg je toch al trek (en dorst). Naast het gebruik van gin in de jus, kruiden wij de steak met het belangrijkste ingrediënt van gin: de jeneverbes! Alles komt dus samen in dit feestelijke gerecht. En om het helemaal compleet te maken serveren we er uiteraard een heerlijke en passende cocktail bij: Sloe Gin & Tonic!