Home Pasta Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

altijd een succes bij kids!

door SmaakMenutie
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Een klassieker

Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!

Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.

Pasta met balletjes in tomatensausPasta met balletjes in tomatensaus

Eenvoudig en snel

Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.

Spaghetti met balletjes recept

Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.

Kidsproof

Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?

Spaghetti gehaktballetjes

Serveer met een frisse salade

Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.

Spaghetti met balletjes
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 262 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 160 g spaghetti
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snipper een ui (of sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook kort aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg 400 g tomatenblokjes toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillon blokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Laat zachtjes pruttelen.
  • Meng voor de gehaktballetjes 300 g half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en een snuf peper en zout. Draai gehaktballetjes van circa 30 g per stuk.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 20 minuten pruttelen.
  • Kook 160 g spaghetti beetgaar en meng met de saus. Laat nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte. 
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook (of peterselie).

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

TIP

We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

81 reacties

Elle 14 januari 2020 - 23:21

ik Ben geloof ik de enige die niet enthousiast is. Ik vond het te dun en te waterig. Zal dus inderdaad aan de tomatenblokjes gelegen hebben.

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2020 - 10:58

Hoi Elle, als de saus te dun is zou je de laatste 5 á 10 minuutjes de deksel van de pan kunnen halen zodat de saus wat indikt.

Reply
Cindy 16 juni 2021 - 21:27

Vanavond gemaakt, heeft heerlijk gesmaakt. Dit recept ga ik zeker bewaren

Reply
SmaakMenutie 17 juni 2021 - 08:28

Fijn Cindy, leuk te horen! 🙂

Reply
Dylano 28 oktober 2019 - 06:05

Dit was echt heerlijk,maar ik vond de saus veel te dun , volgende keer geen of minder water toevoegen.
Ik ga nog meer maken hoor, er staat zoveel lekkers op !

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2019 - 14:04

Hoi Dylano, fijn dat de spaghetti in de smaak viel! Soms zijn de tomatenblokjes heel erg waterig. Dan kan je inderdaad het beste wat minder (of geen) wat toevoegen. Succes!

Reply
Els 2 oktober 2019 - 21:09

Was heerlijk! makkelijk te maken en zeer smaakvol. blijvertje. bedankt!

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:21

Fijn Els, dat horen we graag 🙂

Reply
Femke 3 september 2019 - 22:05

Heel lekker recept en snel en makkelijk te maken 🙂

Reply
SmaakMenutie 4 september 2019 - 09:36

Bedankt voor het compliment Femke, goed om te horen!

Reply
nancy 7 augustus 2019 - 13:32

hartstikke leuk en heeeeeeeeeeeeeeeel lekker recept

Reply
SmaakMenutie 8 augustus 2019 - 09:51

Leuk om te horen, dankjewel Nancy! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
1 2 3 4 8