Home Pasta Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

altijd een succes bij kids!

door SmaakMenutie
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Een klassieker

Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!

Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.

Pasta met balletjes in tomatensausPasta met balletjes in tomatensaus

Eenvoudig en snel

Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.

Spaghetti met balletjes recept

Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.

Kidsproof

Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?

Spaghetti gehaktballetjes

Serveer met een frisse salade

Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.

Spaghetti met balletjes
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 262 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 160 g spaghetti
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snipper een ui (of sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook kort aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg 400 g tomatenblokjes toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillon blokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Laat zachtjes pruttelen.
  • Meng voor de gehaktballetjes 300 g half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en een snuf peper en zout. Draai gehaktballetjes van circa 30 g per stuk.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 20 minuten pruttelen.
  • Kook 160 g spaghetti beetgaar en meng met de saus. Laat nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte. 
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook (of peterselie).

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

TIP

We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

81 reacties

Jeanine 19 mei 2019 - 21:44

Dit ziet er lekker uit. Ik ga hem morgen maken. Ik zou er graag nog wat groente aan toevoegen. Hebben jullie tips?

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2019 - 15:47

Hi Jeanine, wat lekker! Wij zouden dan kiezen voor paprika en courgette. Succes en alvast eet smakelijk!

Reply
Jeanine 20 mei 2019 - 17:18

Het ruikt heerlijk hier in huis! Ik heb paprika en courgette toegevoegd.

Reply
Jane 28 april 2019 - 08:01

we smullen van jullie gerechtjes zoals deze gaat mijn favoriete spaghetti worden.
ben 75 en mijn man en koken jane nog altijd met de lekkere recepten van de site
Heb bij Ikea een archief kast gekocht met die hangende mappen en als hij in elkaar is ga ik daar op alfabet al mijn geprinte recepten doen . Hoop dat jullie nog veel receptjes gaan maken

Reply
SmaakMenutie 28 april 2019 - 14:22

Wat leuk Jane! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Daar doen we het voor! En er komt nog heel wat lekkers aan kan ik je vertellen, koop dus maar veel mappen 😉 Groetjes, team SmaakMenutie

Reply
Jaqueline 24 april 2019 - 18:19

Vandaag voor het eerst klaar gemaakt. Het is een blijfertje. Door dit recept, vind ik spaghetti weer lekker.

Reply
SmaakMenutie 25 april 2019 - 09:29

Hoi Jaqueline, erg leuk om te horen dat je door dit recept spaghetti weer lekker vindt! Een groter compliment kunnen we niet krijgen, leuk!

Reply
Marleen 18 april 2019 - 19:09

Heerlijk recept! Gaat hier vaker op tafel komen.

Reply
SmaakMenutie 20 april 2019 - 11:24

Leuk om te horen Marleen, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply
Marquerite 29 november 2020 - 19:12

Weer een super lekker recept! Ik kook veel Italiaans, ook saus met gehaktballen, maar daar heb ik veel meer werk aan dan dit recept. En heel eerlijk, dit recept is lekkerder ?
Wat ik ook fijn vind dat wanneer je gewoon precies het recept volgt (welk recept van jullie dan ook) het gerecht heerlijk is.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:43

Dart vinden we heel leuk om te horen Marquerite! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
Annemarie 17 augustus 2024 - 10:50

daar sluit ik me helemaal bij aan!

Reply
Susanne 21 september 2017 - 10:13

Bellissimo!!! Heerlijke pasta!!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2017 - 17:43

Goed is ie hè? 🙂

Reply
Jacqueline Mouris 9 juni 2020 - 10:46

Domme vraag wellicht. Ik ben het nu aan maken, maar lees niks over eerst bakken van de gehaktballetjes. Klopt het dat ik lees dat je de balletjes niet bakt en direct in de saus laat garen?

Reply
SmaakMenutie 9 juni 2020 - 10:48

Yes, klopt helemaal Jacqueline! Eet smakelijk alvast 🙂

Reply
dilana 11 oktober 2021 - 13:41

Kan ik hem ook een paar uur eerder maken en later eten of is die dan midder lekker ?

SmaakMenutie 12 oktober 2021 - 10:22

Kan prima hoor Dilana! Maar het lekkerst is natuurlijk direct serveren 🙂

Hedwig 23 april 2022 - 20:53

Hallo,
Wij gaan deze week met de hele familie op vakantie 15 p waarvan 6 kinderen. Het lijkt mij ideaal om dit gerecht op tafel te zetten als iedereen er is.
Mijn vraag is dan ook kan ik de saus met balletjes van te voren maken en invriezen zonder dat het ten koste gaat van de smaak.

Reply
SmaakMenutie 24 april 2022 - 12:33

Hoi Hedwig, wat leuk! Dat kan wel hoor, wellicht wat vocht toevoegen bij het opwarmen. Alvast fijne vakantie!

Reply
Nathalie 30 maart 2020 - 14:59

Ben hem nu aan het maken!
Heel erg benieuwd.
Aangezien mijn man een moeilijke eter is!

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2020 - 09:05

Leuk Nathalie! Viel-ie in de smaak bij je man? 🙂

Reply
Ria 17 januari 2021 - 00:01

Heerlijk, deze houden we erin. Bedankt voor elke keer weer een verrassend recept.

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2021 - 11:39

Leuk Ria! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
1 2 3 8