Een klassieker
Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!
Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.
Eenvoudig en snel
Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.
Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.
Kidsproof
Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?
Serveer met een frisse salade
Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.
81 reacties
Dit ziet er lekker uit. Ik ga hem morgen maken. Ik zou er graag nog wat groente aan toevoegen. Hebben jullie tips?
Hi Jeanine, wat lekker! Wij zouden dan kiezen voor paprika en courgette. Succes en alvast eet smakelijk!
Het ruikt heerlijk hier in huis! Ik heb paprika en courgette toegevoegd.
we smullen van jullie gerechtjes zoals deze gaat mijn favoriete spaghetti worden.
ben 75 en mijn man en koken jane nog altijd met de lekkere recepten van de site
Heb bij Ikea een archief kast gekocht met die hangende mappen en als hij in elkaar is ga ik daar op alfabet al mijn geprinte recepten doen . Hoop dat jullie nog veel receptjes gaan maken
Wat leuk Jane! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Daar doen we het voor! En er komt nog heel wat lekkers aan kan ik je vertellen, koop dus maar veel mappen 😉 Groetjes, team SmaakMenutie
Vandaag voor het eerst klaar gemaakt. Het is een blijfertje. Door dit recept, vind ik spaghetti weer lekker.
Hoi Jaqueline, erg leuk om te horen dat je door dit recept spaghetti weer lekker vindt! Een groter compliment kunnen we niet krijgen, leuk!
Heerlijk recept! Gaat hier vaker op tafel komen.
Leuk om te horen Marleen, fijn dat het in de smaak valt! 🙂
Weer een super lekker recept! Ik kook veel Italiaans, ook saus met gehaktballen, maar daar heb ik veel meer werk aan dan dit recept. En heel eerlijk, dit recept is lekkerder ?
Wat ik ook fijn vind dat wanneer je gewoon precies het recept volgt (welk recept van jullie dan ook) het gerecht heerlijk is.
Dart vinden we heel leuk om te horen Marquerite! Bedankt voor het compliment 🙂
daar sluit ik me helemaal bij aan!
Bellissimo!!! Heerlijke pasta!!
Goed is ie hè? 🙂
Domme vraag wellicht. Ik ben het nu aan maken, maar lees niks over eerst bakken van de gehaktballetjes. Klopt het dat ik lees dat je de balletjes niet bakt en direct in de saus laat garen?
Yes, klopt helemaal Jacqueline! Eet smakelijk alvast 🙂
Kan ik hem ook een paar uur eerder maken en later eten of is die dan midder lekker ?
Kan prima hoor Dilana! Maar het lekkerst is natuurlijk direct serveren 🙂
Hallo,
Wij gaan deze week met de hele familie op vakantie 15 p waarvan 6 kinderen. Het lijkt mij ideaal om dit gerecht op tafel te zetten als iedereen er is.
Mijn vraag is dan ook kan ik de saus met balletjes van te voren maken en invriezen zonder dat het ten koste gaat van de smaak.
Hoi Hedwig, wat leuk! Dat kan wel hoor, wellicht wat vocht toevoegen bij het opwarmen. Alvast fijne vakantie!
Ben hem nu aan het maken!
Heel erg benieuwd.
Aangezien mijn man een moeilijke eter is!
Leuk Nathalie! Viel-ie in de smaak bij je man? 🙂
Heerlijk, deze houden we erin. Bedankt voor elke keer weer een verrassend recept.
Leuk Ria! Bedankt voor het compliment 🙂