Home Borrelhapjes en sausjes Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

met chorizo

door SmaakMenutie
Spaanse mini worstenbroodjes

Het perfecte partyhapje

Ben je op zoek naar een simpel, maar smaakvol hapje voor je volgende feestje? Dan zijn Spaanse mini worstenbroodjes een absolute aanrader!

Deze kleine lekkernijen zijn snel en eenvoudig te maken en zorgen gegarandeerd voor enthousiaste reacties. Dankzij de pittige chorizo hebben ze van zichzelf al veel smaak, waardoor een dip zoals mosterd eigenlijk overbodig is. Bovendien zijn ze zowel warm als koud heerlijk, waardoor je ze perfect vooraf kunt bereiden.

Mini worstenbroodjes

Lekker pittig dankzij chorizo

In tegenstelling tot de Brabantse worstenbroodjes, wordt het gehakt van deze Spaanse varianten niet aangemaakt met specerijen als nootmuskaat, paprikapoeder en knoflookpoeder, maar met chorizo. Deze Spaanse worst staat bekend om zijn rijke, kruidige smaak en een subtiele pittigheid, dankzij het gebruik van gerookt paprikapoeder (pimentón).

Ingrediënten vulling mini worstenbroodjes

Hierdoor krijgen de mini worstenbroodjes een heerlijk smaak zonder dat je extra kruiden hoeft toe te voegen. Voor een nog intensere smaak kun je kiezen voor een pittige chorizo, maar een mildere variant werkt net zo goed als je minder van scherp houdt.

Ideaal om vooraf te maken

Een groot voordeel van deze mini worstenbroodjes is dat je ze ruim van tevoren kunt bereiden. Zo kun je ze de dag voor je feest al maken en ze op het moment zelf alleen nog even opwarmen in de oven. Zo bespaar je tijd en kun je optimaal genieten van je gezelschap. Ze zijn trouwens ook koud ontzettend lekker, dus als je liever geen extra werk hebt tijdens je feestje, kun je ze gewoon van tevoren klaarmaken en direct serveren.

Vouwen mini worstenbroodjes

Makkelijk en snel klaar

Met slechts een paar ingrediënten en minimale voorbereidingstijd heb je in een handomdraai 24 mini worstenbroodjes op tafel. Dit is voldoende als hapje voor ongeveer acht personen. Je hebt slechts bladerdeeg, gehakt, chorizo, sjalot en een ei nodig om deze heerlijke hapjes te maken.

Spaanse mini worstenbroodjes op bakplaat

Rol de worstjes in het bladerdeeg, snijd ze in vieren, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Simpeler kan bijna niet!

Of je ze nu serveert bij een borrel, tapasavond of een feestje, deze Spaanse mini worstenbroodjes zullen altijd een succes zijn. Probeer ze eens uit en ontdek zelf waarom ze zo geliefd zijn!

Mini worstenbroodjes recept
Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 48 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 100 g chorizo
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 4 el paneermeel

Zo maak je het

  • Verwarm de (hete)luchtoven voor op 180-200 graden.
  • Maal 100 g chorizo fijn in een de kom van een hakmolen (of snijd het héél erg fijn). Meng de chorizo met 300 g half-om-half gehakt, 1 ei, 1 ragfijn gesneden sjalot en 4 el paneermeel. Zorg dat het gehakt net zo stevig is als het gehakt van een gehaktbal.
  • Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm er worstjes van (zie afbeelding hierboven).
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en plaats op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht zodra het bladerdeeg soepel genoeg is.
  • Snijd elk worstenbroodje in vieren zodat je 24 mini worstenbroodjes hebt.
  • Kluts een eitje los en bestrijk alle worstenbroodjes met een beetje ei.
  • Plaats de worstenbroodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Spaanse mini worstenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Ilona 7 maart 2019 - 16:45

Oeh! Ziet er heerlijk uit!
Kan ik ze eventueel ook maken en een dag later afbakken?

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2019 - 09:37

Hoi Ilona, wij zouden ze gewoon direct afbakken en de volgende dag een paar minuutjes opwarmen. Dan smaken ze nog net zo lekker! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Jan Lourens 12 januari 2019 - 16:23

Voor de 2e keer nu aan het maken, de eerste keer op oudejaarsavond, was een groot succes.
Nu vanavond nog een lekker hapje voor bij de borrel.
Bedankt voor het lekkere recept!

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2019 - 13:01

Leuk om te horen Jan! De worstenbroodjes zijn inderdaad een heerlijk borrelhapje 🙂 Graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Ladydi_123 29 december 2018 - 23:50

Ik ga ze maken voor oudejaarsavond, ik ben benieuwd ?

Reply
SmaakMenutie 1 januari 2019 - 17:25

Mmm lekker hoor! Wij hopen dat ze in de smaak vielen (vast wel!) 🙂

Reply
Ladydi_124 20 mei 2019 - 16:57

Beetje laat maar ze waren HEERLIJK!

Reply
Jo 19 oktober 2020 - 13:47

In Asturia maken ze het met chorizo (vers) en ontbijtspek in typische het brood uit hun streek. Helaas is verse chorizo hier niet te koop, althans ik ben get niet tegen gekomen.

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2020 - 08:47

Leuk weetje Jo, bedankt voor het delen! Wellicht online te koop?

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:22

Deze gemaakt voor onderweg naar de vakantiebestemming, ze waren heerlijk!
Iedereen genoot er van. En het is makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:45

Hoi Merel, wat leuk om te horen! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft. Wij hopen ook van de vakantie! 🙂

Reply
Michaël 21 juli 2018 - 12:36

Ik zie dat je helemaal geen kruiden gebruikt. Kies je dan al voor gekruid gehakt?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2018 - 13:33

Hi Michaël, klopt we hebben geen extra kruiden gebruikt. De chorizo geeft al voldoende smaak!

Reply
1 2