Home Borrelhapjes en sausjes Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

met chorizo

door SmaakMenutie
Spaanse mini worstenbroodjes

Het perfecte partyhapje

Ben je op zoek naar een simpel, maar smaakvol hapje voor je volgende feestje? Dan zijn Spaanse mini worstenbroodjes een absolute aanrader! Deze kleine lekkernijen zijn snel en eenvoudig te maken en zorgen gegarandeerd voor enthousiaste reacties.

Dankzij de pittige chorizo hebben ze van zichzelf al veel smaak, waardoor een dip zoals mosterd eigenlijk overbodig is. Bovendien zijn ze zowel warm als koud heerlijk, waardoor je ze perfect vooraf kunt bereiden.

Mini worstenbroodjes

Lekker pittig dankzij chorizo

In tegenstelling tot de Brabantse worstenbroodjes, wordt het gehakt van deze Spaanse varianten niet aangemaakt met specerijen als nootmuskaat, paprikapoeder en knoflookpoeder, maar met chorizo. Deze Spaanse worst staat bekend om zijn rijke, kruidige smaak en een subtiele pittigheid, dankzij het gebruik van gerookt paprikapoeder (pimentón). Hierdoor krijgen de mini worstenbroodjes een heerlijk smaak zonder dat je extra kruiden hoeft toe te voegen. Voor een nog intensere smaak kun je kiezen voor een pittige chorizo, maar een mildere variant werkt net zo goed als je minder van scherp houdt.

Ingrediënten vulling mini worstenbroodjes

Ideaal om vooraf te maken

Een groot voordeel van deze mini worstenbroodjes is dat je ze ruim van tevoren kunt bereiden. Zo kun je ze de dag voor je feest al maken en ze op het moment zelf alleen nog even opwarmen in de oven. Zo bespaar je tijd en kun je optimaal genieten van je gezelschap. Ze zijn trouwens ook koud ontzettend lekker, dus als je liever geen extra werk hebt tijdens je feestje, kun je ze gewoon van tevoren klaarmaken en direct serveren.

Vouwen mini worstenbroodjes

Makkelijk en snel klaar

Met slechts een paar ingrediënten en minimale voorbereidingstijd heb je in een handomdraai 24 mini worstenbroodjes op tafel. Dit is voldoende als hapje voor ongeveer acht personen. Je hebt slechts bladerdeeg, gehakt, chorizo, sjalot en een ei nodig om deze heerlijke hapjes te maken. Rol de worstjes in het bladerdeeg, snijd ze in vieren, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Simpeler kan bijna niet!

Spaanse mini worstenbroodjes op bakplaat

Of je ze nu serveert bij een borrel, tapasavond of een feestje, deze Spaanse mini worstenbroodjes zullen altijd een succes zijn. Probeer ze eens uit en ontdek zelf waarom ze zo geliefd zijn!

Mini worstenbroodjes recept
Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 46 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 100 g chorizo
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 4 el paneermeel

Zo maak je het

  • Verwarm de (hete)luchtoven voor op 180-200 graden.
  • Maal 100 g chorizo fijn in een de kom van een hakmolen (of snijd het héél erg fijn). Meng de chorizo met 300 g half-om-half gehakt, 1 ei, 1 ragfijn gesneden sjalot en 4 el paneermeel. Zorg dat het gehakt net zo stevig is als het gehakt van een gehaktbal.
  • Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm er worstjes van (zie afbeelding hierboven).
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en plaats op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht zodra het bladerdeeg soepel genoeg is.
  • Snijd elk worstenbroodje in vieren zodat je 24 mini worstenbroodjes hebt.
  • Kluts een eitje los en bestrijk alle worstenbroodjes met een beetje ei.
  • Plaats de worstenbroodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Spaanse mini worstenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Michaël 21 juli 2018 - 12:36

Ik zie dat je helemaal geen kruiden gebruikt. Kies je dan al voor gekruid gehakt?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2018 - 13:33

Hi Michaël, klopt we hebben geen extra kruiden gebruikt. De chorizo geeft al voldoende smaak!

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:22

Deze gemaakt voor onderweg naar de vakantiebestemming, ze waren heerlijk!
Iedereen genoot er van. En het is makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:45

Hoi Merel, wat leuk om te horen! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft. Wij hopen ook van de vakantie! 🙂

Reply
Ladydi_123 29 december 2018 - 23:50

Ik ga ze maken voor oudejaarsavond, ik ben benieuwd ?

Reply
SmaakMenutie 1 januari 2019 - 17:25

Mmm lekker hoor! Wij hopen dat ze in de smaak vielen (vast wel!) 🙂

Reply
Ladydi_124 20 mei 2019 - 16:57

Beetje laat maar ze waren HEERLIJK!

Reply
Jo 19 oktober 2020 - 13:47

In Asturia maken ze het met chorizo (vers) en ontbijtspek in typische het brood uit hun streek. Helaas is verse chorizo hier niet te koop, althans ik ben get niet tegen gekomen.

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2020 - 08:47

Leuk weetje Jo, bedankt voor het delen! Wellicht online te koop?

Reply
Jan Lourens 12 januari 2019 - 16:23

Voor de 2e keer nu aan het maken, de eerste keer op oudejaarsavond, was een groot succes.
Nu vanavond nog een lekker hapje voor bij de borrel.
Bedankt voor het lekkere recept!

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2019 - 13:01

Leuk om te horen Jan! De worstenbroodjes zijn inderdaad een heerlijk borrelhapje 🙂 Graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Ilona 7 maart 2019 - 16:45

Oeh! Ziet er heerlijk uit!
Kan ik ze eventueel ook maken en een dag later afbakken?

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2019 - 09:37

Hoi Ilona, wij zouden ze gewoon direct afbakken en de volgende dag een paar minuutjes opwarmen. Dan smaken ze nog net zo lekker! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Jet 5 januari 2020 - 15:42

Wat een succesnummer!!!! Erg lekker,en goed op smaak. Ik heb een 2e portie gemaakt en die heb ik nu ingevroren,los op een bakblik. Als ze hard zijn,gaan de in een diepvriesbak. Ik wil het toch eens proberen zo. Zou leuk zijn om zoiets voor onverwachte gasten te kunnen presenteren.

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2020 - 11:53

Leuk om te horen Jet, fijn dat ze in de smaak vielen! Daar worden we blij van 🙂 Slim om een 2e portie in te vriezen, hebben wij nog niet geprobeerd. Laat je ons weten of het is gelukt? Zou top zijn!

Reply
Rachel 10 januari 2020 - 14:49

Gemaakt op oudjaarsavond met de kids. Leuk om te doen en iedereen vond ze lekker. Ga dit recept zeker vaker gebruiken voor gelegenheden. Bedankt.
PS Masaman staat op het vuur ? heb zelf in Thailand gewoond dus ben benieuwd

Reply
SmaakMenutie 13 januari 2020 - 10:53

Leuk zeg! Ideale hapjes om met je kids te maken inderdaad 🙂 Fijn dat ze bij iedereen in de smaak vielen. Was de massaman ook een succes?

Reply
Rachel 20 september 2020 - 07:40

De masaman was lekker. Ik ga de broodjes nu weer maken voor een picknick vanmiddag 🙂 ik strooi er ook een klein beetje sesamzaadjes en grof zeezout over voor een extra kik. Bedankt voor dit leuke makkelijke recept!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 13:14

Fijn dat de massaman lekker was 🙂 En goede tip die toevoeging van sesamzaadjes en zeezout op de broodjes!

Reply
Annelies 31 december 2020 - 11:06

Wat is half om half gehakt?
Ik woon al 50 jaar in Engeland maar mis nog steeds de lekkere Nederlandse hapjes.

Reply
SmaakMenutie 31 december 2020 - 11:36

Hi Annelies, dat is gemengd runder- en varkensgehakt! Je kan eventueel ook alleen rundergehakt gebruiken mocht het bij jou niet verkrijgbaar zijn.

Reply
Roëlla Verhoeven 31 juli 2021 - 22:04

Ik gebruik altijd kippengehakt en heb nu suçuk in de koelkast liggen, ik ga het morgen toch proberen. Kan nooit slecht zijn denk ik zo. 🤔

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2021 - 09:34

Denk ik ook niet Roëlla, lekker! 🙂

Reply
Roëlla 2 augustus 2021 - 18:16

Het was inderdaad erg lekker. 👌

Reply
Rosalina 7 december 2021 - 10:50

Hallo,
Kan ik ze invriezen na het afbakken? Ik wil ze graag voor Kerst maken.
Alvast bedankt!
Fijne feestdagen!

Reply
SmaakMenutie 10 december 2021 - 10:14

Ja hoor dat kan Rosalina! Laten ontdooien en vervolgens weer langzaam in de oven opwarmen. Jij ook fijne dagen gewenst 🙂

Reply