12,8K
Joe uit Iowa
Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt ‘sloppy’ maakte door er tomatensaus doorheen te roeren. Sloppy Joe lijkt een beetje op Bolognesesaus die je bij de pasta maakt, maar dan op een wit zacht bolletje! Super lekker, super makkelijk en klaar in een half uurtje.
22 reacties
Vandaag gemaakt en het was lekker!!!
Onderschat heerlijk Amerikaans eten, van vette hap tot supergezond: het kán! Bak bv tomaten met ui, ipv blikje tomatenblokjes, Vervang een deel gehakt voor fijngesneden droge worst/salami en bak zonder olie, of durf es lever toe te voegen aan je gehakt. Beleg je broodje eerst eens met een laag coleslaw (óf de selderijsalade/farmersalade uit een Hollandsche supermarkt collectie). voor extra groentjes. Serveer bovenop de dampendhete gehaktsaus wat parmesan flakes, of bv gerookte kaas/cheddar. Vervang je broodje es voor deuvekater, of brioche. Zoveel variaties mogelijk… suiker karamelliseren, vleestomaten erin sudderen, paprikaatje erbij, gehakt met eoa zout broodbeleg (pastrami?), toevoegen en dan kruidnagel en kaneel, warm wit broodje, op 1 helft een schep dikke saus, andere helft met dik cheddardip besmeren en er lekker opdrukken, HEAVEN!
Zag de naam Sloppy Joe bij Gordon voorbij komen, naast de leuke naam zag het er heerlijk uit. Dag erna kwam ik toevallig jullie recept tegen. Net gemaakt en het valt bij iedereen echt in de smaak. Deze komt zeker vaker op ons menu😋.
Heb uiteraard een dubbele hoeveelheid gemaakt, want twee knullen van 18 en 20….grinnik….
Haha de jongens hebben maar geluk met zo’n vader die zoiets lekkers voor ze maakt, leuk!! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Ik zeg: Maken! Allebei onze jongens hebben vanavond feestjes voor de boeg, dus wat legt een betere bodem dan Sloppy Joe….grinnik…
Ben het nu aan het maken en heb al even voorgeproefd en -geroken….
Mèn, wat lekker!!!