Home <30 minuten Sloppy Joe

Sloppy Joe

Amerikaanse comfortfood

door SmaakMenutie
Sloppy Joe

Joe uit Iowa

Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt ‘sloppy’ maakte door er tomatensaus doorheen te roeren. Sloppy Joe lijkt een beetje op Bolognesesaus die je bij de pasta maakt, maar dan op een wit zacht bolletje! Super lekker, super makkelijk en klaar in een half uurtje.

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 109 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 4 zachte bolletjes
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 4 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 2 tl scherpe mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene paprika in kleine blokjes en snijd 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fijn.
  • Rul 500 gr gehakt in een scheutje olie tot het bruin is. Voeg de gesneden knoflook en sjalot toe en fruit 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de gesneden groene paprika en 400 gr tomatenblokjes (1 blik) toe. Zet het vuur wat hoger en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 1 tl oregano, 2-3 tl scherpe mosterd, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper, 1 el worcestersaus en 4 el ketchup toe. Meng alles grondig door elkaar.
  • Laat het geheel nu circa 20 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is.
  • Beleg een (eventueel getoast) wit bolletje riant met de saus. Eet smakelijk!

Sloppy Joe recept Amerikaanse Sloppy Joe Sloppy Joe

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

22 reacties

Wilma 6 augustus 2023 - 20:25

Vandaag gemaakt en het was lekker!!!

Reply
Alexandra 18 september 2022 - 18:30

Onderschat heerlijk Amerikaans eten, van vette hap tot supergezond: het kán! Bak bv tomaten met ui, ipv blikje tomatenblokjes, Vervang een deel gehakt voor fijngesneden droge worst/salami en bak zonder olie, of durf es lever toe te voegen aan je gehakt. Beleg je broodje eerst eens met een laag coleslaw (óf de selderijsalade/farmersalade uit een Hollandsche supermarkt collectie). voor extra groentjes. Serveer bovenop de dampendhete gehaktsaus wat parmesan flakes, of bv gerookte kaas/cheddar. Vervang je broodje es voor deuvekater, of brioche. Zoveel variaties mogelijk… suiker karamelliseren, vleestomaten erin sudderen, paprikaatje erbij, gehakt met eoa zout broodbeleg (pastrami?), toevoegen en dan kruidnagel en kaneel, warm wit broodje, op 1 helft een schep dikke saus, andere helft met dik cheddardip besmeren en er lekker opdrukken, HEAVEN!

Reply
Sylvia 27 maart 2022 - 18:59

Zag de naam Sloppy Joe bij Gordon voorbij komen, naast de leuke naam zag het er heerlijk uit. Dag erna kwam ik toevallig jullie recept tegen. Net gemaakt en het valt bij iedereen echt in de smaak. Deze komt zeker vaker op ons menu😋.

Reply
Peter 28 augustus 2021 - 18:32

Heb uiteraard een dubbele hoeveelheid gemaakt, want twee knullen van 18 en 20….grinnik….

Reply
SmaakMenutie 31 augustus 2021 - 09:27

Haha de jongens hebben maar geluk met zo’n vader die zoiets lekkers voor ze maakt, leuk!! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂

Reply
Peter 28 augustus 2021 - 18:29

Ik zeg: Maken! Allebei onze jongens hebben vanavond feestjes voor de boeg, dus wat legt een betere bodem dan Sloppy Joe….grinnik…
Ben het nu aan het maken en heb al even voorgeproefd en -geroken….
Mèn, wat lekker!!!

Reply
1 2 3