Home Salades en soepen Champignonsoep

Champignonsoep

heerlijk romig!

door SmaakMenutie
Champignonsoep

Verrukelijk

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik ontzettend gek op soep. Al vanaf jongs af aan kan je mij niet blijer maken dan met een kop soep, in alle soorten en smaken. Mijn oma’s Hollandse groentesoep is er bijvoorbeeld een die we in de hele familie nog veelvuldig maken. En dat is een receptuur die ook niet zo snel zal veranderen. Maar ook voor bijvoorbeeld champignonsoep kan je mij midden in de nacht wakker maken. De geur van champignons die eerst gebakken worden in de boter is echt verrukkelijk. Klaar in een half uurtje, easy!

Champignonsoep

Champignonsoep

Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 118 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 125 g crème fraîche
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 3 el bloem
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Maak 250 g champignons schoon en snijd in de gewenste grootte. Bak de champignons in een (braad)pan met een klontje (room)boter tot ze mooi bruin zijn.
  • Voeg zodra ze vocht afgeven 2-3 fijngesneden tenen knoflook toe. De champignons zijn klaar zodra het vocht is opgenomen.
  • Voeg een extra klontje boter toe en 3 el bloem. Zet het vuur laag en bak al omscheppend de bloem een minuut je mee.
  • Voeg nu 50-100 ml water toe en blijf roeren tot het geheel wat indikt. Het vuur mag weer hoger. Voeg vervolgens in etappes circa 900 ml water toe samen met 2 verkruimelde groente bouillonblokjes tot de gewenste dikte.
  • Breng tegen de kook aan en laat nog even 10-15 minuten rustig pruttelen.
  • Meng (met een garde) voor het serveren 125 g (minder mag ook) crème fraîche door de soep. Verwarm nog een minuutje mee.
  • Serveer met in ringetjes gesneden lente-ui en wat peterselie (optioneel).

Champignonsoep maken Champignonsoep Romige champignonsoep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

42 reacties

Elle 25 september 2019 - 12:03

Is deze soep goed in te vriezen?

Reply
SmaakMenutie 28 september 2019 - 12:30

Hoi Elle, dat hebben we nog nooit gedaan. Maar het lijkt ons dat dat gewoon moet kunnen 🙂

Reply
Joyve 14 augustus 2019 - 07:58

Gisteren gemaakt en de pan ging helemaal leeg! Heerlijke soep, dank je wel voor dit recept.

Reply
SmaakMenutie 14 augustus 2019 - 09:17

Dat horen we graag Joyce, fijn dat-ie in de smaak viel! En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Bianca 28 juli 2019 - 14:34

Wij vinden hem hier thuis heerlijk

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2019 - 11:58

Leuk om te horen Bianca! 🙂

Reply
Marcel 2 juni 2019 - 14:01

….in bovenstaand bericht vermelde ik de naam van Erik, maar ik vermoed dat het hier om Tim’s oma ging 🙂 Maar ik kan er naast zitten 🙂

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2019 - 19:39

Hoi Marcel, wat fijn dat de champignonsoep in de smaak viel. Leuk! De groentesoep hebben we inderdaad nog niet op de website staan, maar zullen we binnenkort delen. Houd ons dus in de gaten! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Ineke Schoonhoven 28 januari 2023 - 18:48

Mensen wat een heerlijk en eenvoudug recept van deze championsoep. Werkelijk verrukkelijk en een blijvertje zoals alles van jullie site 👍😋🥣!! Bedankt weer 👋

Reply
Tine 2 april 2023 - 12:45

Waarom is mijn champignonsoep zo bruin van kleur, bij jullie foto is het heel licht?
Dank en groet Tine

Reply
SmaakMenutie 5 april 2023 - 11:50

Het zou kunnen doordat er wellicht veel champignonvocht is achter gebleven. Een andere reden zou ik er niet voor kunnen bedenken. Als de smaak maar goed is!

Reply
Rebecca 20 mei 2024 - 14:30

Ik heb hem vandaag ook gemaakt en de mijne is ook veel donkerder van kleur als het plaatje maar hij smaakt wel heel lekker.

Reply
Marcel 2 juni 2019 - 13:54

Dag Smaakmenutie,

Dank voor het delen van het recept voor deze champignonsoep, hij is hier goed in de smaak gevallen :-). Nu lees ik dat (Erik’s?) oma een groentesoep maakt(te) welke door de familie nog veelvuldig wordt gemaakt. Ik heb al vele recepten hiervoor uitgeprobeerd, maar helaas vind ik de “kant en klare soeppoeders” nog lekkerder….en ja…jullie voelen de vraag al aankomen….willen julllie dit recept ook met ons delen …zou helemaaal top zijn!

Reply
1 2 3 4