Home Salades en soepen Champignonsoep

Champignonsoep

heerlijk romig!

door SmaakMenutie
Champignonsoep

Verrukelijk

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik ontzettend gek op soep. Al vanaf jongs af aan kan je mij niet blijer maken dan met een kop soep, in alle soorten en smaken. Mijn oma’s Hollandse groentesoep is er bijvoorbeeld een die we in de hele familie nog veelvuldig maken. En dat is een receptuur die ook niet zo snel zal veranderen. Maar ook voor bijvoorbeeld champignonsoep kan je mij midden in de nacht wakker maken. De geur van champignons die eerst gebakken worden in de boter is echt verrukkelijk. Klaar in een half uurtje, easy!

Champignonsoep

Champignonsoep

Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 118 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 125 g crème fraîche
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 3 el bloem
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Maak 250 g champignons schoon en snijd in de gewenste grootte. Bak de champignons in een (braad)pan met een klontje (room)boter tot ze mooi bruin zijn.
  • Voeg zodra ze vocht afgeven 2-3 fijngesneden tenen knoflook toe. De champignons zijn klaar zodra het vocht is opgenomen.
  • Voeg een extra klontje boter toe en 3 el bloem. Zet het vuur laag en bak al omscheppend de bloem een minuut je mee.
  • Voeg nu 50-100 ml water toe en blijf roeren tot het geheel wat indikt. Het vuur mag weer hoger. Voeg vervolgens in etappes circa 900 ml water toe samen met 2 verkruimelde groente bouillonblokjes tot de gewenste dikte.
  • Breng tegen de kook aan en laat nog even 10-15 minuten rustig pruttelen.
  • Meng (met een garde) voor het serveren 125 g (minder mag ook) crème fraîche door de soep. Verwarm nog een minuutje mee.
  • Serveer met in ringetjes gesneden lente-ui en wat peterselie (optioneel).

Champignonsoep maken Champignonsoep Romige champignonsoep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

42 reacties

Mar 13 oktober 2023 - 13:02

Als ik er al 2 gesneden lente uit bij serveren op de soep doe, ziet dat er als veel meer uit dan bij jullie op de foto. Misschien beter om pas in de kom/bord erop te gooien?

Reply
SmaakMenutie 14 oktober 2023 - 14:29

Ja hoor dat is uiteraard ook prima!

Reply
Rob 7 december 2022 - 11:38

Geen enkele keer lukte mijn gebonden soep goed, tot is jullie stappen volgde.
Al meerdere keren gemaakt en absolute topper.

Reply
Tulay 17 oktober 2022 - 17:52

Eergisteren gemaakt en iedereen vond het super lekker, de lekkerste champignonsoep ooit!!

Reply
Peter 10 juli 2022 - 09:49

Tim en Erik , De champignonsoep is lekker alleen ik gebruik geen peterselie maar Lavas dat geeft nog een betoverende smaak af 👨‍🍳

Reply
1 2 3 4