Een topvinding
Het recept voor deze heerlijke quinoa salade met kerriedressing is afkomstig van mijn zus.
Alle credits dus voor haar. De combinatie van quinoa met de romige, tikkie kruidige, kerriedressing is echt een topvinding. Het is zo’n salade dat je meteen het recept van vraagt na de eerste hap zodat je het zelf ook kunt maken. En dat hebben we dus ook gedaan!
Superfood
Quinoa is een voedzame graansoort uit Zuid-Amerika dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het zit boordevol eiwitten, vezels en essentiële aminozuren, én… is bovendien glutenvrij. Door zijn lichte, beetje nootachtige smaak is quinoa de perfecte basis voor een frisse salade. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem even afkoelen en je hebt een voedzame basis voor deze of andere salades.
Frisse groenten
De salade maken we met cherrytomaatjes, fris-zure blokjes appel (bij voorkeur Granny Smith), komkommer en dunne ringetjes lente-ui. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans van smaken. Je kunt de maaltijdsalade gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak of aan wat je in huis hebt. Voeg bijvoorbeeld rode bietjes, paprika, avocado of rucola toe voor extra variatie. Zelf zegt mijn zus altijd: “Gooi er gewoon in wat jij lekker vindt”. En daar heeft ze helemaal gelijk in.
De finishing touch
Wat deze salade echt afmaakt is de verkruimelde geitenkaas en de granaatappelpitjes, die zorgen voor een frisse bite en een beetje zoetigheid. Tot slot geven de grofgehakte walnoten een lekkere crunch en maken ze het geheel helemaal af. De kerriedressing maak je trouwens heel eenvoudig door (Griekse) yoghurt te mengen met een beetje mayonaise, kerriepoeder en citroensap. Proef even en pas aan naar wens – wat extra citroensap of een snufje peper voor extra pit.
Deze salade is perfect als lichte lunch, maar doet het ook goed als bijgerecht bij een barbecue of picknick. En het mooiste is: hij is net zo lekker als je hem een dag van tevoren maakt. Smakelijk!
11 reacties
Deze is zo lekker!
Heerlijk die Quinoa salade!
Vooral als lunch gerecht aan te raden?
Leuk om te horen Felice! Ja, als lunch is ‘ie ook zeker geschikt! 🙂
Ik wil deze morgen maken maar er zijn geen granaatappels meer te koop hier in Spanje. Kan ik ze vervangen door cranberries?
Lekker Hennie! In principe kan je ze achterwege laten, maar cranberries zouden ook heel goed kunnen. Net wat je lekker vindt!
Kan ik geitenkaas vervangen door iets anders want vind die te sterk
Ik zou dan kiezen voor bolletjes mozzarella!
Super lekker gisteren gemaakt en op het supboard opgegeten. Dressing gemaakt met zelfgemaakte mayo en soja yoghurt!
Wat een heerlijke plek om deze salade te nuttigen Yvon! Leuk ook dat je de mayo zelf had gemaakt 🙂
Heerlijke salade met rode biet erdoor, een halve gebakken prei, kappertjes en fetakaas
Voor hoeveel personen is deze salade? Is het trouwens niet een idee om zoals je op veel andere sites ziet, het aantal personen aan te kunnen passen en dat dan op die manier ook de hoeveelheden worden aangepast.