Home Hoofdgerechten Preischotel met gehakt

Preischotel met gehakt

en zelfgemaakte kaassaus

door SmaakMenutie
Preischotel met gehakt en spekjes

Dit kan iedereen!

Deze super makkelijke en lekkere ovenschotel met prei en gehakt zet je in een handomdraai op tafel! Zonder dat je er een pakje of zakje voor gebruikt. Dit kan echt iedereen en het is zoveel lekkerder. De spekjes geven een lekkere bite aan het geheel en we maken er ook zelf een kaassaus bij, waardoor het net iets pittiger wordt en het zijn o zo lekkere krokante korstje krijgt! Daarnaast doen we er ook een paprika door, voor de extra vitamientjes. Mjum!

Preischotel met gehakt en spekjes

Preischotel met gehakt

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 303 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g aardappelschijfjes (voorgegaard)
  • 300 g rundergehakt
  • 150 g geraspte (belegen) kaas
  • 125 g spekjes
  • 30 g (room)boter
  • 250 ml melk
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 3 el bloem
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el grove mosterd
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Rul 300 g gehakt in een scheutje olie op middelhoog vuur bruin. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. Voeg vervolgens 125 g spekjes toe en bak deze al omscheppend even mee.
  • Snijd ondertussen 2 flinke preien in halve maantjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Voeg toe aan het geheel en meng alles even grondig door elkaar.
  • Voeg nu 2 flinke el kerriepoeder toe en extra zwarte peper. Bak het geheel enkele minuten totdat de prei ietwat geslonken is.
  • Maak ondertussen de kaassaus door 30 g (room)boter te laten smelten in een pannetje. Zet het vuur laag en voeg 3 el bloem toe. Roer de bloem goed door de boter zodat een roux ontstaat. Voeg in etappes 250-300 ml melk toe. Je zal zien dat de saus snel bindt. Voeg ongeveer 100 g geraspte kaas toe, 1 el grove mosterd, 1 tl kerriepoeder en een 1/2 tl nootmuskaat. Blijf (met een garde) roeren tot je een mooie kaassaus hebt.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  • Giet het prei-gehaktmengsel in de schaal en verdeel hierboven op de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de kaassaus over het geheel en maak af met de rest van de geraspte kaas.
  • Plaats circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Preischotel met gehakt recept Preischotel met gehakt maken Preischotel met gehakt en kaassausPreischotel met gehakt en spekjes Ovenschotel met prei Preischotel met gehakt

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

70 reacties

Ineke 2 maart 2021 - 18:54

Hoi
Wat een verrukkelijke schotel! Dit is een blijvertje bij ons. Gemaakt voor 4 personen. Gerecht gedeeld in de familieapp.

Reply
SmaakMenutie 3 maart 2021 - 09:45

Leuk om te horen Ineke! Fijn dat de preischotel bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Robin 2 februari 2021 - 20:01

Heb het recept aangehouden en zelf bildstar aardappelen gebruikt en dun geschilt. Ontzettend lekker recept, erg smaakvol! Ik heb als bovenlaag geraspte parmezaanse kaas gebruikt omdat ik deze per toeval nog had liggen. Ik persoonlijk vond het een fijne lekkere smaakversterker. Heren bedankt voor het recept! Deze gaat zeker vaker gemaakt worden

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 10:03

Parmezaanse kaas kan je inderdaad ook goed als topping gebruiken, lekker Robin! 🙂 Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Hettie van den Bor 2 februari 2021 - 19:24

Wat een heerlijk gerecht, heb de verhoudingen prei, gehakt en aardappelen aangepast naar eigen wens. Heel smaakvol! Compliment voor ‘t recept.

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 10:01

Bedankt voor het compliment Hettie! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Andre 24 januari 2021 - 16:07

Mooi, makkelijk en smakelijk recept. Ondanks de voorgekookte aardappeltjes toch 30 minuten nodig gehad. Als extra smaak makertje heb ik er in de kaassaus bij het in de oven garen uitgebakken dobbelsteentjes pittige Spaanse chorizo in gedaan ongeveer 50 gram. Geeft net even een beetje meer bite! wel eerst goed uitbakken zodat het meeste vet er uit is anders smaakt de hele schotel er naar.

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 16:32

Goed idee de chorizo Andre, lekker! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Christa 24 januari 2021 - 15:05

Wat een heerlijke ovenschotel, al vele keren gemaakt zo smaakvol dank jewel.

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:38

Leuk dat ons recept zo goed bevalt Christa! 🙂

Reply
1 2 3 4 5 6 7