15,9K
Dit kan iedereen!
Deze super makkelijke en lekkere ovenschotel met prei en gehakt zet je in een handomdraai op tafel! Zonder dat je er een pakje of zakje voor gebruikt. Dit kan echt iedereen en het is zoveel lekkerder. De spekjes geven een lekkere bite aan het geheel en we maken er ook zelf een kaassaus bij, waardoor het net iets pittiger wordt en het zijn o zo lekkere krokante korstje krijgt! Daarnaast doen we er ook een paprika door, voor de extra vitamientjes. Mjum!
70 reacties
zojuist gegeten. HEERLIJK!! nootmuskaat (brrr) vervangen door knoflook en sambal en het gehakt van tevoren gekruid met gehaktkruiden en een uitje. maar er is over, dus van de week nog een keer. dank jullie wel heren … groetjes lonneke
Dat horen we graag Lonneke, fijn dat het in de smaak viel! Lekker dat je nog wat over hebt voor een tweede keer 🙂
Hoi Smaakmenutie,
Heb al veel van jullie recepten gemaakt en het is altijd lekker. Een vraagje over deze schotel. Kun je hem ook een dag van tevoren maken en hoe lang en op welke temperatuur moet hij dan in de oven als hij koud is?
Groetjes Liesbeth
Hoi Liesbeth, leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂 De preischotel kan je inderdaad prima een dag van tevoren maken hoor. Warm hem dan langzaam op in een voorverwarmde oven op zo’n 180 graden (afhankelijk van de oven), een minuutje of 15. Let wel op dat het niet verbrand, dus check geregeld.
Overigens; dit gerecht is eigenlijk het lekkerst als je het direct na bereiding eet. Je zou bijvoorbeeld het gehakt-mengsel vooraf kunnen maken en de rest op de dag zelf. Succes!
Ik doe er creme fresh en boursin door, gekookte eieren in blokjes gesneden en naast de spekjes reepjes ham wordt hij lekker smeuig en romige smaak.
Heerlijk dit recept
Mmm klinkt goed Etsko! Bedankt voor de tip 🙂
Hoi Tim & Erik,
Was een heerlijke preischotel, heel goed gelukt. En zoveel, dat we de volgende dag wederom van kunnen genieten.
Gr
Rob R.?
Fijn dat de preischotel in de smaak viel Rob, leuk om te horen! 🙂
We hebben hier gesmuld hoor! I ♥️ kerrie
Bedankt voor jullie recept!
Ja lekker he, wij zijn er ook dol op! 🙂