Home Desserts en taarten Tony’s Chocolonely pindakaas cheesecake

Tony’s Chocolonely pindakaas cheesecake

door SmaakMenutie
Tony's Chocolonely pindakaas cheesecake

Iedereen kan dit

We hebben weer een super lekkere no-bake Tony’s Chocolonely cheesecake voor je. Ditmaal met pindakaas. Vind je het er ingewikkeld uitzien? Dat is ‘ie alles behalve! Iedereen (ja echt iedereen) kan deze heerlijke taart maken en klaar in een half uurtje (Ok, dan moet ‘ie nog wel even opstijven). Je maakt ‘m helemaal af met pinda’s als topping.

Tony's Chocolonely pindakaas cheesecake

Tony's Chocolonely pindakaas cheesecake

Print dit recept
Personen: 6-8 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.9/5
( 30 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g roomkaas (MonChou)
  • 200 g pindakaas
  • 70 g roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 1 pak Oreo koekjes
  • 1 reep Tony's Chocolonely zeezout karamel
  • 3 el kristalsuiker
  • Handje pinda's

Zo maak je het

  • Verkruimel 1 pak Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de keukenmachine, de bak van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
  • Smelt op laag vuur 70 g roomboter in een pannetje (niet laten koken). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (18 cm) met een stuk bakpapier (gebruik de onderkant als mal).
  • Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo-kruim totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel zodat het goed is verdeeld over de bodem. Zet even weg in de koeling.
  • Meng 200 g roomkaas met 200 g pindakaas. Zorg dat de roomkaas en pindakaas op kamertemperatuur zijn dan gaat het makkelijker!
  • Klop ondertussen 200 ml slagroom met 3 à 4 el kristalsuiker los tot een luchtig geheel.
  • Meng de slagroom in fases door het roomkaas-pindakaasmengsel zodat het geheel enigszins luchtig blijft.
  • Verdeel het mengsel over de oreo bodem. Zet de taart in de koeling.
  • Smelt ongeveer een halve reep Tony’s Chocolonely Karamel zeezout au-bain-marie (kook water in een pan en plaats daarin een kommetje of andere pan met de reep chocolade zodat het smelt).
  • Voeg extra zeezout toe zodra het gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade over de taart en laat de taart nu minimaal 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Hak voor het serveren wat (gezouten) pinda's fijn en bestrooi over de taart. Eventueel kan je nog wat extra gehakte Tony's Chocolonely toevoegen als garnering. Mmmm!

Tony's Chocolonely pindakaas cheesecake recept Tony's Chocolonely cheesecake Tony's Chocolonely pindakaas cheesecake maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

5 reacties

Noor 21 maart 2020 - 19:15

Bedankt voor het super leuke en lekkere recept

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2020 - 11:04

Uiteraard heel graag gedaan! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂

Reply
Miranda Van griensven 18 juli 2020 - 15:33

Mag alleen het koekje gemalen worden of het Oreokoekje met het wit.

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2020 - 16:29

Het hele koekje Miranda!

Reply
Marcel 24 oktober 2022 - 16:54

Top recept.
Het mooie van deze taart is dat je kan aanvullen met bijvoorbeeld slagroom bovenop of witte poedersuiker zonder het te verknallen

Reply