Nostalgie
Ken je dat, van die blikjes met ragout die vroeger in de kerstpakketten zaten? Menigeen zal de gevulde pasteibakjes (gemaakt van bladerdeeg) rondom de feestdagen geserveerd hebben gekregen. Een typisch ‘Hollandse nostalgie’ met een Frans tintje in een blik. En eerlijk is eerlijk, ze waren eigenlijk hartstikke lekker. Maar waarom zouden we nog voor blikvoer kiezen als je weet dat het hartstikke simpel is om het zelf te maken? Het is niet alleen veel lekkerder maar ook een stuk gezonder. Kijk maar eens op een blik ragout, je zal versteld staan van het aantal e-nummers en toevoegingen. Kortom, binnen 20 minuten maak je voortaan gewoon zelf je pasteitjes champignonragout, optioneel met kip. En wil je liever de vegetarische versie? Dan laat je de kip achterwege en voeg je extra champignons toe. En het bouillonblokje vervang je door een groentebouillonblokje.
2 reacties
Hoi, kan je deze ragout ook een dag van te voren maken? Of is het dan minder lekker?
Ragout kan je prima een dag van tevoren klaar maken, wellicht een beetje aanlengen met wat vocht (of room). Geniet ervan!