Dubbel gekookt
Wist je dat ricotta helemaal geen kaas is? De letterlijke betekenis van ricotta is ‘opnieuw of dubbel gekookt’. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft zodra deze is gescheiden van de wrongel (de vaste bestanddelen die overblijven als de wei is afgetapt) bij het maken van mozzarella. Dus eigenlijk is ricotta een product wat ontstaat door overblijfselen. Kortom, een bijproduct van kaas. En op zichzelf dus helemaal geen kaas. Maar goed, kaas of niet. Ricotta is heerlijk in combinatie met spinazie en Parmezaanse kaas. Verder hebben wij gekozen voor een combinatie van kip en spek, maar je kan gerust de kip achterwege laten en bijvoorbeeld wat meer spekblokjes gebruiken. Eet smakelijk!
15 reacties
Echt super lekker! Mijn zus had deze gisteren gemaakt en vandaag de restjes opgegeten bij de lunch, heerlijk! Deze gaat in ons receptenboekje 😉
Dat horen we graag Michelle, leuk! 🙂
Hi
Vandaag ga ik jullie pasta spinazie recept maken. Heerlijk. Ik volg jullie sinds kort en vind de gerechten verrassend en niet “te” moeilijk. Ben ook trots op mijn eigen dochter die ook een kookblog heeft. Leuk als jullie “haar” zouden volgen. Ook hele leuke recepten en zeker ook verhalen. Voor meerinfo: mandyandmore.nl
Gr. van een trotse moeder, die erg van koken houdt. Leuk om jullie te volgen. Succes.
Hoi Magda, wat lekker dat je deze pasta gaat maken! We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Leuk om te horen dat je enthousiast bent over onze recepten. Leuk ook dat je dochter ook een blog heeft en ook zo enthousiast bezig is met koken. Heb zojuist een kijkje genomen en het ziet er ook heerlijk uit! We zijn haar direct gaan volgen 🙂 Nogmaals dank voor je berichtje en veel kookplezier! Groetjes van ons
Hai Tim en Erik,
Laatst voor het eerst kennis gemaakt met jullie website, na een tip van een vaste ‘klant’. We hebben toen dit gerecht gemaakt: zoooo lekker! En groot voordeel voor deze matige keukenprinses; makkelijk te maken! 😉 Vanavond gaan we de Pasta pesto caprese proberen. Zin in!
Ik ga nog vaak rondstruinen op deze topsite!
Leuk dat je over ons getipt bent Marie! Fijn dat dit recept in de smaak viel. Hopelijk hebben jullie ook genoten van de pasta pesto caprese 🙂
Jullie pasta, ricotta, spinazie recept gemaakt. Gaat er in als koek. Zo lekker. Tip: er nog een pepertje doorheen gedaan. Deze pasta is echt de moeite waard en snel te maken. Een dikke 10.
Leuk om te horen! Goed idee dat pepertje. Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
het was heerlijk,maar ik wil je toch vragen,of lees ik het niet goed.Het is toch de bedoeling dat de spinazie ,sap van citroen en ricotta en parmezaanse kaas bij het kipfilet toegevoegd worden?
Ik lees het namelijk anders
Klopt helemaal! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Heerlijk, blijvertje
Vandaag dit lekkere recept gemaakt: blijvertje want héél lekker! Ik heb er nog wat geroosterde pijnboompitten over gestrooid, na het opdienen. Past er goed bij😊
Ik hou zo van ricotta pasta, ik heb deze gemaakt met vegetarische spekjes en cherry tomaatjes ipv gedroogde tomaten. Ook nog wat geraspte (bio!) citroenschil erdoor gedaan. Het was echt om te smullen!
Ja hoor, ook hier een geslaagd menu!!! 😋😋
heerlijk gegeten, top recept