Home Pasta Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

in slechts 20 minuten

door SmaakMenutie
Pasta met truffelroomsaus en champignons

Het vlees mis je geen moment

Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker vegetarische gerecht op tafel. En hoewel wij geen fanatieke vegetariërs zijn kan ik je verklappen dat je bij deze pasta geen moment het vlees mist. Mocht je nu tóch per sé vlees willen. Dan kan je een bakje met spekjes toevoegen. Maar wat ons betreft is dat echt niet nodig. Wij gebruiken overigens truffelcrème. Die is voller van smaak en bevat minder olie dan de truffelpesto. Het gaat ook prima met truffelpesto, maar voor een volle truffelsmaak raden wij de crème aan. Serveer met verse rucola en Parmezaanse kaas.

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 49 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 160 g tagliatelle (of andere pasta)
  • 100 g truffelcrème (eventueel truffelpesto)
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom- of zuivel
  • 2 sjalotten

Zo maak je het

  • Maak 250 g kastanjechampignons schoon en snijd ze in schijfjes. Snipper tevens 1 á 2 sjalotten.
  • Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de tagliatelle in circa 8-9 minuten al dente.
  • Bak de champignons op middelhoog vuur in een klontje boter bruin. Zodra de champignons vocht afgeven voeg je de gesneden sjalot toe en bak je deze nog even kort mee.
  • Voeg nu 100 g truffelcrème toe samen met circa 75 ml (kook)room en meng alles even goed door elkaar. Voeg ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Giet de tagliatelle af en meng door de saus. Serveer direct, samen met wat extra Parmezaan en met wat rucola.

Pasta met truffelroomsaus ingrediëntenPasta met truffelroomsaus en champignons Pasta met champignons Pasta truffel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Will Hense 28 januari 2022 - 16:18

ik heb eerst spekreepjes krokant gebakken en apart gezet daarna ben ik verder gegaan met het recept en de champignons gebakken in het vet van de spekreepjes en zo verder. net voor het toevoegen van de truffel crème de spekjes erbij gedaan. was heerlijk

Reply
Will Hense 28 januari 2022 - 16:15

ik heb er extra uitgebakken spekreepjes bij gedaan, welliswaar geen vega meer maar wel heel lekker

Reply
Mieke Von Harenberg 24 november 2021 - 11:36

Wederom complimenten, heerlijk gegeten!!!
Inderdaad, het vlees mis je geen moment.

Reply
Esmar 10 augustus 2021 - 15:34

Hebben jullie een suggestie qua vlees wat er bij zou kunnen.

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2021 - 10:54

De champignons zijn een goede vleesvervanger dus in principe niet nodig, maar je zou voor stukjes kip kunnen kiezen!

Reply
Fleur 23 juni 2021 - 20:28

Hoii!
Dit lijkt me heerlijk.
Ik ben alleen niet zo’n fan van echt stukken paddenstoelen in het eten.
Hebben jullie misschien een idee om het te vervangen? Is het bijvoorbeeld een idee om er verse spinazie of andere groente doorheen te doen?

Groetjes,
Fleur

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2021 - 15:53

Hi Fleur, met spinazie is denk ik wel een goed idee! Dus probeer gerust 🙂

Reply
1 2 3