Home Pasta Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

in slechts 20 minuten

door SmaakMenutie
Pasta met truffelroomsaus en champignons

Het vlees mis je geen moment

Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker vegetarische gerecht op tafel. En hoewel wij geen fanatieke vegetariërs zijn kan ik je verklappen dat je bij deze pasta geen moment het vlees mist. Mocht je nu tóch per sé vlees willen. Dan kan je een bakje met spekjes toevoegen. Maar wat ons betreft is dat echt niet nodig. Wij gebruiken overigens truffelcrème. Die is voller van smaak en bevat minder olie dan de truffelpesto. Het gaat ook prima met truffelpesto, maar voor een volle truffelsmaak raden wij de crème aan. Serveer met verse rucola en Parmezaanse kaas.

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 49 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 160 g tagliatelle (of andere pasta)
  • 100 g truffelcrème (eventueel truffelpesto)
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom- of zuivel
  • 2 sjalotten

Zo maak je het

  • Maak 250 g kastanjechampignons schoon en snijd ze in schijfjes. Snipper tevens 1 á 2 sjalotten.
  • Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de tagliatelle in circa 8-9 minuten al dente.
  • Bak de champignons op middelhoog vuur in een klontje boter bruin. Zodra de champignons vocht afgeven voeg je de gesneden sjalot toe en bak je deze nog even kort mee.
  • Voeg nu 100 g truffelcrème toe samen met circa 75 ml (kook)room en meng alles even goed door elkaar. Voeg ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Giet de tagliatelle af en meng door de saus. Serveer direct, samen met wat extra Parmezaan en met wat rucola.

Pasta met truffelroomsaus ingrediëntenPasta met truffelroomsaus en champignons Pasta met champignons Pasta truffel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Anja Verbakel 2 oktober 2023 - 14:23

Wil heel graag dit gerecht maken maar waar verkopen ze de truffelcrème want lijkt me lekkerder dan de truffelpesto

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2023 - 10:12

Klopt, dat is ook lekkerder! Helaas is het tegenwoordig iets minder makkelijk verkrijgbaar. Sowieso online en wellicht ook bij de Italiaanse traiteur 🙂

Reply
1 2 3