Home Pasta Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met garnalen in roomsaus

In 20 minuten

Een écht snel gerecht op tafel zetten vanavond? Dat kan met deze pasta met garnalen in een romige saus van ricotta en Parmezaanse kaas. Terwijl de pasta kookt maak je de heerlijke saus in 10 minuten klaar. Zorg dat je de knoflook en zongedroogde tomaatjes hebt gesneden en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd klaar. Ideaal toch!

Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 54 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 200 g ricotta
  • 160 g penne (of andere pasta)
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 40 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipeper
  • 1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Kook de penne of andere pasta in 10-11 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en hak 100 g zongedroogde tomaatjes fijn (even uit laten lekken). Rasp ook alvast 30 g Parmezaanse kaas.
  • Doe een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook samen met 200 g garnalen 2 minuten aan op middelhoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en zet even weg. Als er wat knoflook mee gaat is dat geen probleem.
  • Voeg nu de fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg nu 200-250 g ricotta toe en roer goed door het geheel tot het gesmolten is. Voeg nu ook de 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe en 1 tl gedroogde basilicum. Goed roeren. Naar smaak voeg je chilipeper toe (ongeveer 1 tl).
  • Doe de garnalen weer terug in de pan samen met de gekookte pasta. Laat nog even een minuutje met elkaar vermengen.
  • Serveer met rucola. Die kan je eventueel een minuutje meekoken, maar ook gewoon los serveren en door het gerecht mengen op het bord. Naar smaak extra peper en Parmezaanse kaas toevoegen. That's all!

Ingrediënten pasta met garnalen in roomsausPasta met garnalen in roomsaus Pasta met garnalen Pasta met garnalen in romige saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Greet 23 juli 2019 - 13:18

Ik wacht op recept van Viskoekjes 🙂

Reply
Petra van den Berkt 20 november 2019 - 19:37

Vanavond gemaakt en gegeten met hollandse garnalen, echt superlekker ?, die houden we erin.

Reply
SmaakMenutie 21 november 2019 - 12:11

Mmm ja Hollandse garnaaltjes zijn ook heerlijk erdoorheen 🙂 Fijn dat het in de smaak viel!

Reply
Chantalle 5 juni 2020 - 18:10

Gemaakt met knoflook wokgarnalen Lidle, Was heerlijk

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 12:18

Lekker hoor Chantalle! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Rianne 2 november 2021 - 14:06

De smaak was heerlijk vonden we alle drie, maar het was erg droog, niet smeuïg. Help! Wat doe ik fout??

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 14:22

Het is inderdaad niet een super smeuïg gerecht. Wellicht de ricotta wat minder lang in laten koken zou kunnen helpen. Gelukkig was de smaak wel goed!

Reply
Rianne 2 november 2021 - 16:05

Ik denk dat ik er de vlg keer 100 ml witte wijn bij doe

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 16:15

Wat een goed idee, benieuwd hoe het smaakt 🙂

Reply
Trudy 29 juli 2024 - 11:42

Kun je dit gerecht ook maken met zalm?

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2024 - 13:14

Kan wel hoor!

Reply