San Marzano tomaten
Net als cacio e pepe en carbonara komt ook pasta all’amatriciana uit de omgeving van Rome, in dit geval het dorpje Amatrice. Een heerlijk pastagerecht met pittige tomatensaus, blokjes guanciale en pecorino. Net als veel andere Italiaanse gerechten staat ook spaghetti all’amatriciana bekend om zijn eenvoud door het gebruik van weinig ingrediënten. Van origine wordt er als pasta bij deze amatriciana door de Romeinen gekozen voor bucatini (dit lijkt op spaghetti maar is dikker en hol van binnen), maar aangezien daar wat lastiger aan te komen is, is spaghetti natuurlijk ook prima. De echte smaakmaker voor de saus zijn de zoete San Marzano tomaten, zorg dus dat je deze gebruikt en geen gewone tomatenblokjes. Daarnaast voegen we guanciale en pecorino toe en de chilivlokken die zorgen voor de pit. Wil je het recept voor vier maken, verdubbel dan gewoon de ingrediënten. Serveer met een frisse salade!
2 reacties
Hallo Tim en Erik,
Net dit Italiaanse gerecht gegeten, het was heerlijk! Wat een lekkere smaak!
Precies zo gedaan als in het recept, genoeg voor twee. Je blijft wel opscheppen hahaha.
Hoi Tim en Eric,
Wat een héérlijk recept, echt zoals in Italië.
Staat genoteerd bij mijn favorieten !!!
(Ik heb er zelf wel nog een dikke teen knoflook aan toegevoegd)