Verborgen juweeltjes
Soms heb je maar weinig ingrediënten nodig om tot geweldige smaken te komen. De kunst zit hem in de juiste bereiding. Dat geldt zeker voor deze pappardelle met champignons en pancetta.
De combinatie van gekarameliseerde champignons, knoflook, Italiaanse pancetta, Franse mosterd en Parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijk gerecht. De brede pappardelle neemt de saus perfect op, waardoor elke hap een feestje is.
“Paddenstoelen zijn een bron van voedingsstoffen”
De veelzijdigheid van paddenstoelen
Wist je dat er talloze eetbare paddenstoelen bestaan? De meest bekende en gekweekte in Europa is de champignon (Agaricus bisporus), zowel in de witte als de kastanjekleurige variant. Maar er zijn ook andere bijzondere soorten, zoals de meer uitgesproken shiitake en de zachte, wat meer verfijnde, oesterzwam. Paddenstoelen zijn niet alleen lekker maar ook ontzettend gezond. Zo bevatten ze weinig calorieën, zijn rijk aan vezels en zitten ze boordevol vitamines, waaronder vitamine D. Bovendien zijn ze een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en vormen ze een perfect alternatief voor vlees. Door hun stevige textuur zijn ze ideaal voor vegetarische gerechten.
Kastanjechampignons
Voor deze pasta kiezen we bewust voor kastanjechampignons. De stevigheid en subtiele nootachtige smaak maken ze perfect voor een gerecht als dit. Wanneer je ze op de juiste manier bakt – op hoog vuur zonder te veel te roeren – krijgen ze een mooie, goudbruine karamellisatie die de smaak echt ten goede komt. Samen met de zoute pancetta, pittige mosterd en romige Parmezaanse kaas zorgen ze voor de perfecte combinatie. Dit gerecht is nou echt zo’n voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten een haast restaurantwaardige maaltijd op tafel zet. Precies waar de Italianen zo goed in zijn!
Snel, simpel en altijd een succes
Dit recept bewijst dus maar weer dat lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Binnen 20 minuten heb je een bord heerlijke pappardelle op tafel staan, perfect voor een doordeweekse avond. Kook de pasta al dente, bak de champignons en pancetta tot ze bruin zijn, en laat alles mooi samenkomen. Een handvol versgeraspte Parmezaanse kaas en wat versgemalen zwarte peper maken het gerecht helemaal af. Serveer met een frisse groene salade of een glas witte wijn en geniet van een smaakvolle, voedzame en simpele maaltijd.
6 reacties
Zou je de wijn ook weg kunnen laten en er iets voor vervangen wij houden niet van wijn en al helemaal niet in het eten. Heb 2 keer gekookt met een recept waar wijn in moest, nu niemand die het lustte kon, zo de prullenbak in en dat vind ik heel erg zonde. Dank u wel voor uw antwoord , groetjes Wilma
Ja hoor, vervang het gerust voor een scheutje water!
Ik eet geen varkensvlees, wat is een goede vervanger voor pancetta?
Pancetta is wel een wezenlijk onderdeel, maar als je het echt wil vervangen gebruik dan bijvoorbeeld kalkoenreepjes.
Erg lekker!! Bij gebrek aan witte wijn een scheutje triple gebruikt.
En zelfgemaakte pappardelle 👌
Heerlijk en snel gerecht, dit blijft erin.