Gers(t)!
Wij kwamen op het idee voor dit waanzinnig lekkere gerecht door twee vriendinnen van ons. Die kwamen een tijdje geleden voor ons koken (ja, dat gebeurt ook). Aangezien een van de twee vegetariër is, maakte ze een vegetarische versie. Orzo is bij uitstek geschikt voor deze doelgroep, gezien het heel voedzaam is en je het kan combineren met allerlei soorten (harde) groenten. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort en lijkt een beetje op de rijstkorrel die in risotto gebruikt wordt. Alleen is orzo veel sneller klaar. Wij kozen ditmaal voor een niet vegetarische variant, maar laat gerust de kip achterwege als je liever een vleesloze maaltijd wil. Daarnaast voegen we zongedroogde tomaatjes en courgette toe en voor de pittige touch wat heerlijke Zwitserse Gruyère.
24 reacties
Hoi,
Ik heb al een aantal van jullie recepten gemaakt, nu dit recept. Het was heerlijk! ik had nog wat gesneden kastanje champignons over die op moesten die heb ik bij de courgette meegebakken. Wij vonden het erg lekker!
Hoi , ik heb vele gerechten gemaakt maar nu is t de week zonder vlees en zie bij orzo dat er toch kipfilet bij zit… maar niet bij de ingrediënten vermeld staat. Ik ga t wel maken maar zonder vlees ! Vriendelijke groet Mia
Vandaag gemaakt, heerlijk!
Leuk te horen Anneke, fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Ik woon in Griekenland en heb nu al een paar keer van jullie site gekookt. Met name vanwege de beschikbaarheid hier van de ingrediënten. Orzo staat hier bekend als Kritherakia. Het wordt het meest gebruikt om in het laatste stadium toe te voegen aan stoofvlees in de oven. Als het gaar is heeft het alle smaakjes in de ovenschotel overgenomen. Heerlijk. ben benieuwd of ik hier nog eens zo’n recept voorbij zie komen. 🙂
Wat leuk dat onze recepten over de grens gaan Jan! Leuk weetje overigens van de kritherakia, wisten wij niet. Dank voor het delen! Zal hem op onze to-do zetten 🙂
Vandaag gemaakt. Het was heerlijk.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Simone!