9,6K
Ore are
Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel. Orak arik is een heel simpel groentegerecht dat bestaat uit gewokte spitskool met ei. Je kan er ook voor kiezen om er meer knapperige groenten (bijvoorbeeld paprika en sperzieboontjes) doorheen te gooien, maar dat is niet perse nodig. Mijn moeder deed er ook altijd wat gehakt doorheen. Wat ook dit weer tot een echt familierecept maakt. Liever vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege of voeg bijvoorbeeld tofu toe.
18 reacties
Noujaaaaa te simpel voor woorden maar SUPERlekker! Nieuwe lievelings 🤗
Als ik sperziebonen wil toevoegen, moet ik die dan (kort) voorkomen?
Zou ik wel doen!
Gaan dit vanavond proberen. Ben zo blij met jullie site. Heb al vele dingen geprobeerd. En eigenlijk altijd een succes. Super bedankt daarvoor en ga zo door. Groetjes Christine
dit lijkt me heerlijk, doe je het ei van te voren klutsen? gr Marij
Nee hoor, je hoeft het niet van tevoren te klutsen. Geniet ervan! 🙂
Ik maak altijd als ik babi ketjap eet met rijst geroerbakte spitskool, maak hem volgende op jouw manier daar zit net iets meer in