Home Erik's Asia Oosterse ovenschotel

Oosterse ovenschotel

met kip en groenten

door SmaakMenutie
Oosterse ovenschotel kip met groenten

Traybake

Wow, dit is zooo lekker. Het doet een beetje denken aan de kung po kai, maar dan uit de oven op een traybake. En nog makkelijker om te maken. Volop groenten, malse kip en een bite van de cashewnoten. Lekker met wat witte rijst!

Oosterse ovenschotel kip met groenten

Oosterse ovenschotel kip met groenten

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 165 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipdijfilet
  • 70 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 broccoli
  • 6 el sojasaus
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el hoisinsaus 
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el maizena
  • 2 tl gembersiroop (of poeder)
  • 1 tl sesamolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm in een steelpannetje 6 el sojasaus, 3 el witte wijnazijn, 1 el hoisinsaus, 1 el honing, 2 tl gembersiroop (of poeder), 1 tl sesamolie,  1 el maizena, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 125 ml water. Breng tegen de kook en laat op laag vuur een beetjes indikken.
  • Snijd de kipdij in hapklare stukjes en meng zo'n 5 à 6 el van de saus door de kip.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gemarineerde stukjes kipdij over de bakplaat en bak de kip 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd ondertussen de groenten: de roosjes van 1 (kleine) broccoli, 2 rode paprika's in kleine stukjes en 1 rode ui in wat grovere stukken.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de gesneden groenten over de bakplaat. Besprenkel wederom met circa 5 à 6 el van de saus. Voeg ook de cashewnoten toe.
  • Bak het geheel nog eens een minuut of 10 (beetje afhankelijk van je oven).
  • Serveer met witte rijst en de rest van de saus. Mmmm!

Oosterse sausOosterse ovenschotel kipOosterse ovenschotel kip met groenten recept Oosterse ovenschotel kip met groenten maken Oosterse ovenschotel kip met groenten

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

39 reacties

Geert 29 januari 2025 - 15:21

Ik maak dit regelmatig en het is zó lekker! Ik varieer nog wel eens met de groentes; er kan van alles in.
Ook al jullie andere, al dan niet Oosterse, gerechten vinden ik en mijn gezin of gasten heerlijk. Tot voor een jaar of 3 geleden kon ik alleen water koken, maar mede dankzij jullie website vind ik koken nu geweldig! Complimenten voor de duidelijke instructies en receptuur en bedankt dat jullie mij hebben geïnspireerd.

Reply
Liesbeth 29 november 2024 - 16:15

Kan dit gerecht ook in de stoomoven? Zo ja, met welke instellingen?

Reply
SmaakMenutie 3 december 2024 - 09:34

Kan ongetwijfeld wel hoor! Alleen welke instellingen weten we niet aangezien we zelf geen stoomoven gebruiken

Reply
Levina 23 september 2024 - 14:18

Hoi kan ik dit gerecht ook zonder de kip maken.
Dus een vega variant
Of moet ik dan aanpassingen aan het recept doen

Reply
SmaakMenutie 24 september 2024 - 10:37

Het zou kunnen, maar het is dan een stuk minder vullend en de smaak zal anders zijn. Je kan ook een vega variant gebruiken!

Reply
L.Olsthoorn 15 september 2024 - 15:04

Welke hoisin saus gebruiken jullie. Ik gebruikte Lee Kum Kee hoisin saus uit
een potje . Deze was niet erg terug te proeven in de traybake . Heb ik een verkeerd merk gebruikt ?
Verder wel complimenten voor jullie recepten . Het is maar zelden dat ik een recept niet geslaagd vind . En ik vind heerlijke gerechten om zonder “pakjes en zakjes “ te maken TOP !

Reply
SmaakMenutie 19 september 2024 - 15:21

Ik denk niet dat je een verkeerd merk hebt gebruikt, wellicht in dit geval wat meer toevoegen? Dank voor het compliment, heel leuk om te horen!

Reply
Ab 8 november 2022 - 15:02

Nog even een aanvulling op mijn vorige vraag. Het klopt idd dat ik het water vergeten ben. Het staat niet bij de ingrediënten en ik heb verder niet goed de werkwijze gelezen. Ga het zeker nog een keer met 125 ml water proberen. Dank voor de snelle reactie.

Reply
1 2 3 4