Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 161 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

98 reacties

Betty 15 januari 2019 - 15:59

OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 16:59

Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Marleen 8 maart 2022 - 18:16

Wat een lekker recept !!!! Echt genoten ervan…

Reply
Ria 9 oktober 2020 - 18:46

Vanavond gegeten, het was heerlijk en komt zeker vaker op het menu. En zo lekker snel klaar ook.

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2020 - 12:47

Leuk om te horen Ria! 🙂

Reply
Marieke 19 mei 2021 - 18:46

Kung Po Kai gemaakt toen mijn zoon kwam eten. De smaak is heerlijk ,alleen mag ik de volgende keer wel wat meer maken.We zaten elkaar zowat het eten van het bord te kijken. En zulke grote eters zijn we toch echt niet. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2021 - 09:59

Haha dat horen we graag Marieke, leuk!

Reply
Jacqueline 21 januari 2024 - 17:27

Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2024 - 11:01

Ik zou het verdubbelen Jacqueline!

Reply
Danielle Hoek 24 februari 2019 - 23:15

Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2019 - 12:48

Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂

Reply
Jo-anna 28 september 2019 - 14:29

Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu ?

Reply
SmaakMenutie 30 september 2019 - 14:26

Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply
Raphaël 18 september 2020 - 18:58

Welke sambal gebruiken jullie voor dit gerecht?

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:25

Gewoon sambal oelek Raphaël!

Reply
rita weetink 26 september 2020 - 09:39

geweldig recept een echte aanrader

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:06

Leuk om te horen Rita, bedankt voor het compliment! 🙂

Reply
Burney 26 september 2020 - 10:09

Heb je ook ergens een gerecht kip sesam? ik kan het nergens vinden en die van jullie zijn echt perfect.

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:14

We hebben heel veel kip gerechten Burney! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sticky chicken (kan je sesamzaadjes overheen doen) https://smaakmenutie.nl/sticky-chicken-coleslaw-wrap/

Of deze Char Siu Chicken
https://smaakmenutie.nl/char-siu-chicken/

Of deze klassieker: https://smaakmenutie.nl/chinese-kip-in-zoetzure-saus/

Reply
Jacqueline 21 januari 2024 - 17:28

Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?

Reply
Gerry Maassen 27 september 2020 - 19:21

Vandaag kung po kai gemaakt
Het was heerlijk voor herhaling vatbaar

Reply
SmaakMenutie 28 september 2020 - 11:16

Leuk om te horen Gerry! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Hinke 28 september 2020 - 18:56

Vanavond klaar gemaakt voor mijn vriend. We hebben héérlijk gegeten. Pan is bijna uitgelikt. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor de inspiratie .

Reply
SmaakMenutie 29 september 2020 - 09:52

Haha dat horen we graag, leuk Hinke!

Reply
Néda 1 oktober 2020 - 17:44

Vandaag Kung Po Kai gemaakt.
Dit ga ik vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijk recept.

Reply
SmaakMenutie 2 oktober 2020 - 10:15

Leuk om te horen Néda! Fijn dat het in de smaak viel. En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Linda 25 mei 2023 - 19:10

Superlekker én vooral makkelijk. Wij strooiden er nig wat geroosterde sesamzaadjes over.

Reply
Marika Giesen 2 oktober 2020 - 19:49

Wauw dit was erg lekker! En zooo makkelijk en snel klaar. Deze gaat absoluut vaker op tafel komen! Bedankt voor dit recept?

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2020 - 11:31

Daarom zijn wij ook zo gek op dit recept Marika, lekker én snel klaar. Een gouden combinatie!

Reply
Kathalyne 9 oktober 2020 - 09:18

Gisteren voor het eerst gemaakt… echt zó lekker!! Als ik er een gerecht naast zou willen serveren, bijvoorbeeld iets met groenten en/of komkommer, wat zouden jullie aanraden?

Reply
SmaakMenutie 9 oktober 2020 - 16:37

Fijn dat het in de smaak viel Kathalyne! Kies dan voor bijvoorbeeld voor wat zure komkommer erbij: atjar ketimoen https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/ Wij zouden niet een heel gerecht ernaast maken, kung po kai is an sich al voldoende als hoofd en dat zou de smaak niet ten goede komen 🙂

Reply
Fons 10 oktober 2020 - 18:29

Vandaag ook de KUNG PO KAI gemaakt. We hebben het recept gelijk maar veilig opgeborgen zodat we deze nog een keertje kunnen maken. Het was super lekker.

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2020 - 10:20

Haha heel verstandig Fons, leuk! 🙂

Reply
Joris 12 oktober 2020 - 11:36

Heerlijk gerecht, het hele gezin heeft ervan genoten!

Ga zo door!

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2020 - 11:39

Dat horen we graag Joris, fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Melissa 14 oktober 2020 - 19:24

Dit recept vandaag gemaakt en het is super lekker. Ook nog eens zo klaar, dus na een dag werken snel wat lekkers op tafel!

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2020 - 09:54

Het is inderdaad een ideaal recept voor als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten 🙂 Bedankt voor je leuke berichtje Melissa!

Reply
Renate 24 oktober 2020 - 19:12

Super lekker en snel klaar. Deze voegen we ook aan onze favoriete recepten van jullie toe. Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2020 - 11:25

Leuk Renate! 🙂

Reply
Theresia 4 november 2020 - 12:30

Kun je de hoisin saus in dit recept ook door iets anders vervangen?

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 10:19

Hoi Theresia, hoisin saus is echt een smaakmaker dus door iets anders vervangen wordt lastig

Reply
Monique 18 november 2020 - 18:55

Vandaag KUNG PO KAI gemaakt. Van de week pasta met spinazie en chorizo. Beide heerlijk!
Heb al wat meer recepten van jullie gebruikt. Tot nu toe steeds een succes. Top!
Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 19 november 2020 - 09:42

Fijn dat onze recepten een succes zijn Monique, leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht 🙂

Reply
Marry 18 december 2020 - 12:32

Ga het vanavond maken. Plakt de kip niet vast in de pan met olie? Iets waar ik wel vaak last van heb ?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 15:04

Nee hoor Marry, als het goed is niet. Vaak als aanbakt ligt het aan de pan. Succes!

Reply
Marry 28 december 2020 - 13:36

Het is gelukt! Smaakte fantastisch, voor herhaling vatbaar ?

Reply
SmaakMenutie 29 december 2020 - 11:08

Fijn dat het gelukt is Marry! Leuk om te horen 🙂

Reply
Karin 22 december 2020 - 19:11

Lekker en gemakkelijk recept! Zelf extra groenten toegevoegd en pakte super en smaakvol uit!

Reply
SmaakMenutie 23 december 2020 - 10:15

Fijn dat het in de smaak viel Karin, en lekker die extra groenten! 🙂

Reply
jan 19 januari 2021 - 18:11

zo simpel en zo lekker en zo op tafel, gewoon heerlijk en zal vaker op tafel komen

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2021 - 10:40

Leuk om te horen Jan! 🙂

Reply
Betty van Tol 1 februari 2021 - 16:37

We eten dit voor het eerst vanavond, zal gerust smaken zoals al jullie recepten!

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 16:39

Lekker Betty, geniet ervan! En bedankt voor het compliment, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Joke van iersel 5 maart 2021 - 20:31

Wat was dat lekker, helemaal onze smaak Pung Ko Kai…een blijvertje

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:36

Fijn dat jullie ervan genoten hebben Joke! 🙂

Reply
Annie 7 maart 2021 - 09:17

Wij eten dit vaker, zo lekker.

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:35

Leuk Annie! 🙂

Reply
Rianti 9 maart 2021 - 17:10

Heerlijk en zo simpel. Goed een eigen draai aan te geven en te variëren met verschillende groenten en de ‘kai’ te vervangen door biefstuk.
Staat inmiddels om de twee weken op ons menu!!! Bedankt voor dit recept 😁

Reply
SmaakMenutie 10 maart 2021 - 09:11

Leuk te horen Rianti! En lekker om inderdaad te variëren met groenten 🙂

Reply
Ton Cornelissens 16 maart 2021 - 18:55

Wat een toppertje dit recept ik moet zeggen dat alle recepten die we inmiddels gemaakt hebben ook allemaal lekker waren. ect mijn favorieten kook website

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 09:05

Bedankt voor het compliment Ton! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk te horen 🙂

Reply
Berthe de Leede 29 april 2021 - 19:19

Ik geloof dat ik dit het allerlekkerste recept tot nu toe vind! Maar alles wat we tot nu toe van jullie hebben gemaakt was heerlijk. We zijn inmiddels een wandelende reclame!

Reply
SmaakMenutie 30 april 2021 - 08:55

Wat leuk Berthe! Fijn dat je zo van onze recepten geniet. Bedankt voor de reclame 🙂

Reply
Elizah 16 mei 2021 - 19:51

Man, o man, wat was dit lekkerrrrrr!

Reply
SmaakMenutie 17 mei 2021 - 10:59

Fijn dat ons recept in de smaak viel Elizah! 🙂

Reply
Henny 20 juni 2021 - 16:28

Komende week maken, mmmmmmmmmmmmm hebben en nu al zin in. Weer bedankt voor het recept.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 10:34

Leuk Henny, geniet ervan!

Reply
Wilma 27 juni 2021 - 09:01

Al een paar keer gemaakt echt super lekker

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:25

Leuk om te horen Wilma! 🙂

Reply
Linda 29 juni 2021 - 11:12

Hey Tim en Erik! Ik wil dit gerecht gaan maken voor 4 personen met 800 gr. kip. Hoe kan ik recept het beste aanpassen?

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2021 - 15:06

Hi Linda, ik zou dan lekker alles verdubbelen behalve de paprika (3 ipv 2) en de lente-ui is 1 bosje waarschijnlijk ook voldoende. Geniet ervan!

Reply
Linda 3 juli 2021 - 17:28

Gister dit gerecht gemaakt voor 4 personen. Ik had dus 800 gr. kip. De kip heb ik gemarineerd met 2 eetlepels oestersaus. En ik heb inderdaad 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. Ik heb op het laatst 3 eetlepels hoisinsaus toegevoegd, maar de volgende keer mogen dat er wel 4 zijn. En inderdaad 1 bosje lente-ui is voldoende. Kortom, wij hebben met 4 volwassene heerlijk gegeten! Wordt een blijvertje hier 🙂

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2021 - 10:28

Fijn dat het allemaal gelukt is Linda en dat iedereen ervan genoten heeft 🙂

Reply
betty alsemgeest 22 augustus 2021 - 22:07

vandaag gegeten, erg lekker

Reply
SmaakMenutie 23 augustus 2021 - 11:33

Fijn Betty! Dat horen we graag 🙂

Reply
Nellie 2 september 2021 - 21:55

Heb het al verschillende keren gemaakt, SUPER lekker en snel klaar. Ook een heel makkelijk gerecht om op de camping te maken.

Reply
Linda 27 september 2021 - 02:20

Zo lekker 😋😋😋

Reply
Ad.Roxs 14 januari 2022 - 15:17

Gaan we in het weekend maken, Complimenten voor jullie mooie site en zeker voor de
duidelijke en lekkere gerechten

Reply
Esther 20 januari 2022 - 17:11

Heerlijk! Ik heb dit recept ooit geleerd op een Chinese kookworkshop en maak het nog regelmatig. Ipv sambal gebruikten zij Chili Bean saus (toban djan).

Reply
Marjolein 29 januari 2022 - 10:01

Hoi Esther,
Waar koop je dit?

Reply
Leentje 30 maart 2022 - 17:51

Kan je dit gerecht ook 1 dag van te voren maken of wordt de paprika dan slap?

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2022 - 16:25

Nee hoor, dat kan prima! 🙂

Reply
Paul George 4 november 2022 - 18:54

Wow, random op zoek naar een recept. De naam sprak aan. Dit wordt een blijvertje bij ons. Zo lekker. Gaan jullie volgen. Heb geen social media, dus kan geen foto sturen. Top website hebben jullie!!!

Reply
Janine Wooshy 6 mei 2022 - 13:22

Ik kwam terecht op je website wat leuke recepten heb je hierop , kijk mijn ogen uit! Had ik dit maar eerder ontdekt. Ik was nieuwsgierig naar dit recept maar ik wil meteen “nee” tegen zeggen aangezien ik niet tegen pittig eten kan. Ik weet niet of de sambal kunt vervangen? en de twee andere sausen genaamd 1 el hoisinsaus , 1 el oestersaus . Zijn deze pittig ? Ik zou dolgraag zoiets willen maken alleen op een aangepast recept. Hopelijk heb je tips dat ik dit wel kan maken! Dan laat ik je zeker weten als ik het heb geprobeerd.

liefs!

Reply
SmaakMenutie 7 mei 2022 - 11:58

Hi Janine, wat leuk om te horen! De hoisin en oestersaus zijn niet pittig, die kan je dus absoluut gewoon gebruiken. Sambal oelek is inderdaad pittig maar in dit gerecht proef je met name zoetzure smaken en niet zozeer pittig. Wil je echter een mildere variant gebruiken, kies dan voor sambal badjak of sambal tomaat. Veel succes en vooral: geniet ervan!

Reply
Deadalus 21 mei 2022 - 19:19

Deze zit inmiddels in mijn vaste repertoir. In plaats van kip gebruik ik vegetarische kipstukjes. Heb ook eens met kip gemaakt, maar daar kwam veel water uit. Vegetarische stukjes zijn krokanter. Laatste keer komkommer juliënne gesneden en meegebakken en wat sesamzaadjes eroverheen. Heerlijk.

Reply
Verna 29 mei 2022 - 10:02

Heerlijk recept boys, we hebben weer genoten. Alleen heb ik een vraagje, hoe kom je aan zulke mooie droge rijst en zo’n grote korrel. Wat voor rijst gebruik jij, ik gebruik meestal Surinaamse rijst en soms rijst met een smaakje. Verder maak ik m’n rijst klaar in de elektrische rijststomer, gemak dient de mens hé.

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2022 - 10:30

Fijn dat het in de smaak viel! Wij gebruiken meestal “gewone” witte (snelkook)rijst (huismerk). Dat is echt prima! En de rijststomer is absoluut een must in de keuken vinden wij 🙂

Reply
Irene Slot 3 juni 2022 - 22:23

Veel van jullie recepten al gemaakt en smakelijk opgegeten! Nu een vraag regelmatig tref ik een lekker recept voor 2 personen. Ik heb wel vaker meer mensen die mee willen smikkelen. Kan je dit recept gewoon met 2 vermenigvuldigen voor 4 personen? De kruiden/ sauzen zijn dan vooral mijn probleem. Dat gaat qua smaak niet altijd goed.

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2022 - 11:59

Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Irene! In dit geval zou je de ingrediënten inderdaad met 2 kunnen vermenigvuldigen. Overigens hebben we onlangs een artikel geschreven over het aanpassen van hoeveelheden dat wellicht interessant kan zijn https://smaakmenutie.nl/de-basisingredienten-van-de-indische-keuken/

Reply
Henk 14 juni 2022 - 18:19

Net voor de zoveelste keer gemaakt. Heerlijk. En makkelijk te maken.

Reply
Chan 9 juni 2022 - 22:45

Gewoon te lekker dit

Reply
Rolf 7 september 2022 - 19:27

Net gemaakt! Zo simpel en zo lekker! Echt tot site hebben jullie tot standgebracht. Heel erg mooie, toegankelijke en goed uit te voeren recepten. Dank voor het delen!

Reply
Mark 10 september 2022 - 18:04

Na de roti het lekkerste recept op de site!

Reply
Yvonne Smits 7 februari 2023 - 17:06

Dit was weer een super gerecht, wij hebben er van genoten. Dank je wel !

Reply
Marloes 7 oktober 2023 - 18:12

Nadat ik opzoek was tussen de Indische recepten voor de rijsttafel die ik binnenkort ga maken kwam ik dit recept weer tegen. Vandaag gemaakt met bimi het was weer heerlijk !

Reply
Wubbo 3 februari 2024 - 17:11

Al een aantal keer gemaakt. Laatste paar keer een paar speklapjes krokant gebakken en er doorheen gedaan. Erg lekker al zeg ik het zelf.

Reply
Yvonne 26 februari 2024 - 17:57

Net gemaakt,erg lekker,en makkelijk te maken.
Komt zeker vaker op tafel

Reply