Home Brunch en lunch Ontbijtmuffins van ei, ham en kaas!

Ontbijtmuffins van ei, ham en kaas!

door SmaakMenutie
Ontbijtmuffins met ei, ham en kaas

Topping van Parmezaanse kaas avocado-tomatensalsa

Een keer op zoek naar een ontbijtje dat net even anders is? Maak dan eens deze heerlijke ontbijtmuffins van ei, ham en kaas! Met een topping van Parmezaanse kaas en een salsa van avocado en tomaat eet je ze zo of je serveert er wat brood bij. Lekker met een klodder ketchup en… Smullen maar!

Ontbijtmuffins met ei, ham en kaas

Ontbijtmuffins

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

6 eieren
2 boterhammen
1 avocado
1/2 ui
4 el melk
100 g ham (of worst)
Paar cherrytomaatjes
Fetakaas
Parmezaanse kaas
Bieslook of peterselie (optioneel)
Beetje citroensap

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  • kluts 5 á 6 eieren los samen met 3 á 4 el melk.
  • Snijd een handje cherrytomaatjes in kleine stukjes, de ham of worst in reepjes en snijd de ui fijn. Voeg alles toe aan het eimengsel. Verkruimel tevens wat fetakaas en voeg dit toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg optioneel tevens wat verse bieslook of peterselie toe.
  • Vet een muffinvorm goed in met olie of boter. Of gebruik muffinvormpjes tegen het aanbakken.
  • Vul elk vormpje met een paar stukjes (wit) brood. Dit zorgt voor de binding en luchtigheid. Vul vervolgens elke muffinvorm tot net onder het randje.
  • Plaats het geheel nu circa 20 minuten in de oven, of zodra het ei goudbruin is.
  • Maak ondertussen een salsa van stukjes avocado, cherrytomaatjes en wat citroensap en zout en peper. Meng goed door elkaar. Als de muffins klaar zijn doe je op elke muffin een beetje van de avocado-tomatensalsa. Maak af met wat verse Parmezaanse kaas. Mmmm!

Ontbijtmuffins makenOntbijtmuffins receptOntbijtmuffins Ontbijtmuffins met ei, ham en kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!