Home Brunch en lunch Ontbijtmuffins van ei

Ontbijtmuffins van ei

met ham en kaas

door SmaakMenutie
Ontbijtmuffins met ei, ham en kaas

Net even anders

Een keer op zoek naar een ontbijtje dat net even anders is? Maak dan eens deze heerlijke ontbijtmuffins van ei met ham en kaas! Met een topping van Parmezaanse kaas en een salsa van avocado en tomaat eet je ze zo of je serveert er wat brood bij. Lekker met een klodder ketchup en… Smullen maar!

Ontbijtmuffins met ei, ham en kaas

Ontbijtmuffins

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g ham
  • 6 eieren
  • 2 boterhammen
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1/2 ui
  • 4 el melk
  • Cherrytomaten
  • Feta
  • Parmezaanse kaas
  • Verse bieslook of peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  • kluts 5 á 6 eieren los samen met 3 á 4 el melk.
  • Snijd een handje cherrytomaatjes in kleine stukjes, de ham in reepjes en snijd de ui fijn. Voeg alles toe aan het eimengsel. Verkruimel tevens wat fetakaas en voeg dit toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg optioneel tevens wat verse bieslook of peterselie toe.
  • Vet een muffinvorm goed in met olie of boter. Of gebruik muffinvormpjes tegen het aanbakken.
  • Vul elk vormpje met een paar stukjes (wit) brood. Dit zorgt voor de binding en luchtigheid. Vul vervolgens elke muffinvorm tot net onder het randje.
  • Plaats het geheel nu circa 20 minuten in de oven, of zodra het ei goudbruin is.
  • Maak ondertussen een salsa van stukjes avocado, cherrytomaatjes en wat citroensap en zout en peper. Meng goed door elkaar. Als de muffins klaar zijn doe je op elke muffin een beetje van de avocado-tomatensalsa. Maak af met wat verse Parmezaanse kaas.

Ontbijtmuffins makenOntbijtmuffins receptOntbijtmuffins met ei, ham en kaasOntbijtmuffins Ontbijtmuffins met ei, ham en kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!