Home Desserts en taarten Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

door SmaakMenutie

Hemels

Zin om je diner met een calorierijk toetje af te sluiten? Hier is ‘ie: een heerlijk appeltaartje met salted caramelsaus en vanille roomijs. Veel werk? Nee joh, je maakt hem helemaal zelf in minder dan 30 minuten. En ja, dat is inclusief de salted caramelsaus. Overigens kan je die ook achterwege laten, want ook zonder smaakt dit taartje hemels! En natuurlijk kan je variëren met het ijs. Liever chocolade of aardbei? Doen!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Zin om je diner met een calorierijk toetje af te sluiten? Hier is 'ie: een heerlijk appeltaartje met salted caramelsaus en vanille roomijs. Veel werk? Desserts en taarten Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
4 bolletjes vanille ijs
2 appels (Pink Lady bijvoorbeeld)
1 ei
1 el citroensap
3 el suiker
1/2 tl kaneel
Jam naar keuze
Verse munt
Salted caramelsaus (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 appels (wij gebruiken Pink Lady) in kleine blokjes. Besprenkel met een scheutje citroensap.
  • Meng in een kommetje 3 el suiker met 1/2 tl kaneel. Meng de kaneelsuiker grondig door de appelblokjes.
  • Neem een plakje bladerdeeg en steek er met een kommetje een rondje uit van ongeveer de grootte van het plakje.
  • Gebruik het overgebleven deeg om hier een randje van te maken (dat hoeft overigens niet).
  • Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en vul ruim met de appelblokjes. Smeer de randen in met ei(geel). Zet nu ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Ga je salted caramelsaus gebruiken, check dan hier het recept. Dit is zo simpel, dit maak je klaar terwijl de taartjes in de oven staan.
  • Haal de taartjes uit de oven en smeer een lepeltje jam naar keuze op de appeltaartjes. Plaats ook een bolletje vanille ijs op het taartje. Besprenkel met salted caramelsaus en maak af met een blaadje munt. Smullen maar!

Appeltaartje recept Appeltaartje van bladerdeeg Mini appeltaart met karamelsaus

Misschien valt dit ook in de smaak