Home Desserts en taarten Appeltaartje met salted caramelsaus

Appeltaartje met salted caramelsaus

en vanilleroomijs

door SmaakMenutie
Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Hemelse afsluiter

Zin om je diner met een calorierijk toetje af te sluiten? Hier is ‘ie: een heerlijk appeltaartje met salted caramelsaus en vanille roomijs. Veel werk? Nee joh, je maakt hem helemaal zelf in minder dan 30 minuten. En ja, dat is inclusief de salted caramelsaus. Overigens kan je die ook achterwege laten, want ook zonder smaakt dit taartje hemels! En natuurlijk kan je variëren met het ijs. Liever chocolade of aardbei? Doen!

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.9/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 2 appels
  • 1 ei
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl kaneel
  • Jam naar keuze
  • Verse munt
  • Salted caramelsaus (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 appels (wij gebruiken Pink Lady) in kleine blokjes. Besprenkel met een scheutje citroensap.
  • Meng in een kommetje 3 el suiker met 1/2 tl kaneel. Meng de kaneelsuiker grondig door de appelblokjes.
  • Neem een plakje bladerdeeg en steek er met een kommetje een rondje uit van ongeveer de grootte van het plakje.
  • Gebruik het overgebleven deeg om hier een randje van te maken (dat hoeft overigens niet).
  • Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en vul ruim met de appelblokjes. Smeer de randen in met ei(geel). Zet nu ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Ga je salted caramelsaus gebruiken, check dan hier het recept. Dit is zo simpel, dit maak je klaar terwijl de taartjes in de oven staan.
  • Haal de taartjes uit de oven en smeer een lepeltje jam naar keuze op de appeltaartjes. Plaats ook een bolletje vanille ijs op het taartje. Besprenkel met salted caramelsaus en maak af met een blaadje munt. Smullen maar!

Appeltaartje recept Appeltaartje van bladerdeeg Mini appeltaart met karamelsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Mary 20 december 2020 - 12:58

Lijkt me heerlijk! Kunnen ook rozijnen bij misschien?
Zou je dit taartje ‘s ochtends kunnen maken? En op t juiste moment nog even kunnen oppiepen? In oven denk ik? Magnetron? Hoor t graag.

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 14:58

Hoi Mary, ja hoor dat zou moeten kunnen. Wel zorgen dat ze lekker krokant worden dan door ze idd nog even op te piepen ;). En rozijnen kan zeker!

Reply
Roos 30 november 2022 - 20:53

Hallo Tim en Erik. Net als zoveel andere recepten ziet ook dit er weer heerlijk uit. Is het ook mogelijk om deze in keramieken schaaltjes te bakken? En kan ik bv ook gewone cake bakken in keramieken ovenschaaltjes? Ik wil kleintjes maken en deze in de vorm serveren, dat staat gezelliger vind ik zelf tijdens een etentje.

Reply
SmaakMenutie 1 december 2022 - 10:57

Dankjewel Roos, leuk om te horen! Als je het deeg in een keramieken schaaltje bakt zal het niet krokant worden vrees ik. De tweede vraag moet ik je het antwoord helaas verschuldigd blijven 🙂 Geniet van de taartjes!

Reply
Marlein 30 december 2022 - 15:46

Ziet er heerlijk uit en niet moeilijk te maken, lijkt me. Zou ik de appeltaartjes per stuk in de airfryer kunnen bakken?

Reply
SmaakMenutie 31 december 2022 - 11:13

Meestal kan dat wel Marlein, maar zelf niet eerder geprobeerd dus kan geen garantie geven dat het lukt 🙂

Reply