Home Desserts en taarten Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

door SmaakMenutie
Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Hemels

Zin om je diner met een calorierijk toetje af te sluiten? Hier is ‘ie: een heerlijk appeltaartje met salted caramelsaus en vanille roomijs. Veel werk? Nee joh, je maakt hem helemaal zelf in minder dan 30 minuten. En ja, dat is inclusief de salted caramelsaus. Overigens kan je die ook achterwege laten, want ook zonder smaakt dit taartje hemels! En natuurlijk kan je variëren met het ijs. Liever chocolade of aardbei? Doen!

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Appeltaartje met salted caramelsaus en vanilleroomijs

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
4 bolletjes vanille ijs
2 appels (Pink Lady bijvoorbeeld)
1 ei
3 el suiker
1 el citroensap
1/2 tl kaneel
Jam naar keuze
Verse munt
Salted caramelsaus (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 appels (wij gebruiken Pink Lady) in kleine blokjes. Besprenkel met een scheutje citroensap.
  • Meng in een kommetje 3 el suiker met 1/2 tl kaneel. Meng de kaneelsuiker grondig door de appelblokjes.
  • Neem een plakje bladerdeeg en steek er met een kommetje een rondje uit van ongeveer de grootte van het plakje.
  • Gebruik het overgebleven deeg om hier een randje van te maken (dat hoeft overigens niet).
  • Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en vul ruim met de appelblokjes. Smeer de randen in met ei(geel). Zet nu ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Ga je salted caramelsaus gebruiken, check dan hier het recept. Dit is zo simpel, dit maak je klaar terwijl de taartjes in de oven staan.
  • Haal de taartjes uit de oven en smeer een lepeltje jam naar keuze op de appeltaartjes. Plaats ook een bolletje vanille ijs op het taartje. Besprenkel met salted caramelsaus en maak af met een blaadje munt. Smullen maar!

Appeltaartje recept Appeltaartje van bladerdeeg Mini appeltaart met karamelsausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Mary 20 december 2020 - 12:58

Lijkt me heerlijk! Kunnen ook rozijnen bij misschien?
Zou je dit taartje ‘s ochtends kunnen maken? En op t juiste moment nog even kunnen oppiepen? In oven denk ik? Magnetron? Hoor t graag.

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 14:58

Hoi Mary, ja hoor dat zou moeten kunnen. Wel zorgen dat ze lekker krokant worden dan door ze idd nog even op te piepen ;). En rozijnen kan zeker!

Reply