Home Desserts en taarten Easy! No-bake aardbeien cheesecake

Easy! No-bake aardbeien cheesecake

door SmaakMenutie

Hollandse bodem

Het is volop aardbeienseizoen, dus tijd voor een super-makkelijke cheesecake met verse aardbeien van Hollandse bodem. De voorbereidingen zijn klaar in een handomdraai. Even laten opstijven in de koeling en klaar is Kees.

Op zoek naar meer taarten? Kijk dan even hier.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

No-bake aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Het is volop aardbeienseizoen, dus tijd voor een super-makkelijke cheesecake met verse aardbeien van Hollandse bodem. De voorbereidingen zijn... Desserts en taarten Easy! No-bake aardbeien cheesecake European Print dit recept
Personen: 8-10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.8/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g roomkaas (Monchou)
250 g Oreo koekjes
250 g aardbeien
70 g boter
350 ml slagroom
1 zakje klopfix
2 el aardbeienjam
5 el suiker
1 reep witte chocolade

Zo maak je het

  • Verkruimel ongeveer anderhalf pak (250 gr) Oreo koekjes in een foodprocessor of mixer. Laat 70 gr boter smelten en meng dit door het koekkruim.
  • Bedek de bodem van een springvorm (22-24 cm) met bakpapier en verspreid het Oreo-mengsel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel en zet weg in de koeling.
  • Klop 400 gr roomkaas (bijvoorbeeld Monchou) luchtig en meng hier 2-3 el aardbeienjam doorheen.
  • Klop vervolgens 350 ml slagroom stijf samen met 1 zakje klopfix en 5 el suiker. Spatel dit voorzichtig door de opgeklopte roomkaas.
  • Verdeel het mengsel over de Oreo-bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de aardbeien in schijfjes en verdeel dit over de taart. Bestrijk de bovenkant (of een deel) met extra aardbeienjam. Bestrooi tot slot met wat geraspte witte chocolade. Eet smakelijk!

Cheesecake met aardbeien Aardbeien cheesecake Aardbeien cheesecake recept

Misschien valt dit ook in de smaak