Ignacio Anaya
Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho. Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zélf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.
24 reacties
Klikt erg goed! Gaan we hier zeker proberen.. Mag ik vragen welke tomaten je hebt gebruikt?
Leuk! Maakt eigenlijk niet heel veel uit, bijvoorbeeld trostomaten of gewoon losse tomaten zijn prima 🙂
Errug lekker recept! Heb van de jumbo de geraspte kaas texmex gebruikt, smaakt er erg goed bij! En in plaats van gewone tortilla chips, de nacho cheese… ook erg lekker erbij.
Hoi, is dit de hoeveelheid voor een hoofdgerecht voor 2 personen? Of toch een voorgerecht
Ik denk voornamelijk als hoofdgerecht Trudy! Maar je kan het ook als aperitief hapje serveren bij de borrel 🙂
HEEEEEEEEEEErlijk recept!!
Leuk te horen Netty! 🙂
Ik heb deze vanmiddag gemaakt. In plaats van pepers heb ik tabasco gebruikt. De smaak was verrukkelijk. Ik vond alleen dat de chips nogal zompig waren. Heb je hier een tip voor?
Fijn dat je genoten hebt van de nacho’s Karla! De saus was dan net iets te nat, wellicht door de tomaten. Volgende keer eventueel wat droger koken.