Home <30 minuten Nacho’s met gehakt en kaas

Nacho’s met gehakt en kaas

uit de oven!

door SmaakMenutie
Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Ignacio Anaya

Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho. Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zélf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.

Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Nacho's met gehakt en kaas

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 138 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 jalapeño peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 4 plakjes cheddar cheese
  • 1 tl djintan
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rul het gehakt op middelhoog vuur in een scheut olijfolie tot het gekleurd is. Voeg hier 1 gesnipperde rode ui en 2 fijngesneden teentjes knoflook aan toe en fruit even mee.
  • Voeg 1 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl zout en een snuf peper toe en meng door het geheel.
  • Snijd de tomaten en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Warm nog even mee terwijl je het geheel goed roert.
  • Bedek een ovenschaal of braadslee met de helft van de tortilla chips. Verdeel de cheddar cheese hierover (plakjes in stukjes scheuren of verse cheddar raspen).
  • Verdeel nu het gehaktmengsel over de chips en kaas en steek de overgebleven chips tussen het gehakt.
  • Maak af met een flinke laag geraspte kaas en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Als het klaar is maak je het geheel af met in ringen gesneden lente-ui, jalapeño peper en de crème fraîche!

Nacho's uit de oven ingrediënten Nacho's maken Nacho's met gehakt Nacho's met gehakt uit de oven Nacho's met kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

24 reacties

Gerlinde 22 januari 2022 - 17:35

Klikt erg goed! Gaan we hier zeker proberen.. Mag ik vragen welke tomaten je hebt gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2022 - 10:41

Leuk! Maakt eigenlijk niet heel veel uit, bijvoorbeeld trostomaten of gewoon losse tomaten zijn prima 🙂

Reply
Sonja 16 januari 2022 - 17:19

Errug lekker recept! Heb van de jumbo de geraspte kaas texmex gebruikt, smaakt er erg goed bij! En in plaats van gewone tortilla chips, de nacho cheese… ook erg lekker erbij.

Reply
Trudy 31 oktober 2021 - 19:58

Hoi, is dit de hoeveelheid voor een hoofdgerecht voor 2 personen? Of toch een voorgerecht

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 09:52

Ik denk voornamelijk als hoofdgerecht Trudy! Maar je kan het ook als aperitief hapje serveren bij de borrel 🙂

Reply
Netty 19 juni 2021 - 14:23

HEEEEEEEEEEErlijk recept!!

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 10:24

Leuk te horen Netty! 🙂

Reply
Karla 5 april 2021 - 16:51

Ik heb deze vanmiddag gemaakt. In plaats van pepers heb ik tabasco gebruikt. De smaak was verrukkelijk. Ik vond alleen dat de chips nogal zompig waren. Heb je hier een tip voor?

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:02

Fijn dat je genoten hebt van de nacho’s Karla! De saus was dan net iets te nat, wellicht door de tomaten. Volgende keer eventueel wat droger koken.

Reply
1 2 3