10,7K
Lekker fris
Op zoek naar een frisse salade? Voor op toast of lekker bij de bbq? Probeer dan eens deze heerlijke makreelsalade. Lekker met stukjes appel en augurk en klaar in een handomdraai. Ook lekker op (stok)brood als lunch!
13 reacties
Lekker eenvoudig recept. Ik heb de rode ui weggelaten om de smaak van de gerookte makreel nog meer te benadrukken. Superlekker op een dikke verse bruine boterham
Leuk om te horen Miek, fijn dat de salade in de smaak viel!
Ik had geen citroen en geen augurken heb er toen kappertjes door gedaan was overheerlijk
Ans
Ook heerlijk kappertjes, goed idee!
Kan deze salade in diepvries bewaard worden?
Moet wel kunnen Marleen maar de smaak wordt er niet beter van denk ik. Ik zou het dus lekker vers maken en opeten 🙂
Hoe lang kan je dit bewaren?
Het is vis, dus zou het niet langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren Natasja!
Een groot succes dit recept favoriet bij mijn dochter en haar man, toen ze het de eerste proefde waande ze zich op een terras aan zee of bij de viskraam aan de boulevard. De 2e keer maakte ik ook een hartige taart, die vonden ze ook heerlijk maar de makreelsalade spant de kroon, leuk he? ik vind die zelf ook heel erg lekker, heerlijk fris, altijd wel even tijd nemen om de graten er uit te halen. Die ga ik zo weer maken!
Ik heb de rode ui en peterselie weggelaten, maar rucola en komkommer toegevoegd. Heerlijk!
Ik heb het een dag vantevoren gemaakt, zodat de smaken nog beter bij elkaar komen
Lekker! Ik zou ook de ui weglaten omdat ik dat teveel vind overheersen. Komt op het lijstje “te maken”!
Tonijn met kappertjes en appel etc ook zeer goed. De appel maakt het mooi fris en licht zoals in dit recept.