Easy
Iedereen kent natuurlijk filet americain, dat gemaakt is van fijn gemalen rauw mager rundvlees, maar makreel americain is nog redelijk onbekend. En dat is onterecht. Want het is echt heerlijk! Lekker op een (stok)broodje of toast bij de borrel. Wij kopen het altijd bij onze traiteur, maar eigenlijk is het heel makkelijk om zelf te maken. Eerder maakten we al makreelsalade, maar die is toch net wat anders. De americain versie is wat pittiger en de salade is juist frisser. Wij gebruiken overigens een hele gerookte makreelfilet maar kant-en-klare is uiteraard ook prima.
6 reacties
Hoi, dit lijkt me ook lekker. Ik maak altijd hete makreel, het principe is hetzelfde maar lekker pedis. Ik doe zonnebloemolie, sjalotje, klein scheutje ketjap, citroensap, sambal naar smaak en sambal badjak. Makreel fijn maken en dan mengen. Op een warm broodje, heerlijk, tenminste wij genieten er van.
Wij genieten ook altijd van jullie gerechten, vooral de Indische. Sommige vergeten recepten van mijn jeugd. Lekker!!
Groetjes
Ga ik gauw maken, lijkt me heerlijk!
Je hebt weleens hoofdgerechten waar makreel in zit, dat vind ik niet zo lekker, omdat makreel zo overheersend is.
Dit lijk mij een heerlijke salade voor op brood, bedankt.
Lijkt me erg lekker,,hou het in m,n koppie
Erg lekker en makkelijk recept.
Ideaal voor bij de borrel.
Bedankt voor de tip
Lekker hoor die makreel
Die is heel gauw op!