Verrassende variant
Iedereen kent natuurlijk filet americain, dat gemaakt wordt van fijn gemalen rauw mager rundvlees. Het is een geliefde broodbeleg of snack, vaak te vinden in de meeste keukens. Maar wat als we je vertellen dat er ook een variant bestaat die net zo lekker is, maar toch minder bekend? Makreel americain is een smakelijke en verrassende variant die je absoluut eens moet proberen. En het is makkelijker om zelf te maken dan je misschien denkt.
Smaakvol en pittig
Makreel americain is heerlijk op een (stok)broodje of toast bij de borrel. Het heeft de rijkdom van gerookte makreel, gecombineerd met een pittige smaak die het een interessante twist geeft ten opzichte van de traditionele filet americain. De smaak is voller en complexer, met een subtiele rokerigheid en een licht pittige kick. Wij kopen het vaak bij onze traiteur, maar het is zo simpel om zelf te maken. Je hoeft alleen maar de juiste ingrediënten te combineren en je hebt in een mum van tijd een heerlijke en voedzame spread.
Eenvoudig en snel
Hoewel kant-en-klare makreel americain zeker een optie is, raden wij aan om het zelf te maken. Eerder maakten we al een makreelsalade, die wat frisser van smaak is, maar de americain versie heeft meer diepte en scherpte. Wij gebruiken een hele gerookte makreelfilet, maar kant-en-klare makreel is ook prima voor dit recept. Het is een gezonde en smakelijke manier om je borrelhapjes of lunch net even anders te maken!
9 reacties
Hoi, dit lijkt me ook lekker. Ik maak altijd hete makreel, het principe is hetzelfde maar lekker pedis. Ik doe zonnebloemolie, sjalotje, klein scheutje ketjap, citroensap, sambal naar smaak en sambal badjak. Makreel fijn maken en dan mengen. Op een warm broodje, heerlijk, tenminste wij genieten er van.
Wij genieten ook altijd van jullie gerechten, vooral de Indische. Sommige vergeten recepten van mijn jeugd. Lekker!!
Groetjes
Ga ik gauw maken, lijkt me heerlijk!
Je hebt weleens hoofdgerechten waar makreel in zit, dat vind ik niet zo lekker, omdat makreel zo overheersend is.
Dit lijk mij een heerlijke salade voor op brood, bedankt.
Lijkt me erg lekker,,hou het in m,n koppie
Erg lekker en makkelijk recept.
Ideaal voor bij de borrel.
Bedankt voor de tip
Lekker hoor die makreel
Die is heel gauw op!
Bonjour,
Lijkt mij een heerlijk recept echter is het hier in Frankrijk erg lastig om aan gerookte makreel te komen.
Wanneer beschikbaar zal ik het zeer zeker gaan maken.
Johan
Heerlijk recept! Lekker op stokbrood …
Kun je de makreel americain ook invriezen?