Home Vlees en kip Lamsrack

Lamsrack

ja, jij kan dit ook!

door SmaakMenutie
Lamsrack recept

De oven doet het meeste werk

Vaak hoor ik dat mensen het eng vinden om lamsrack te maken omdat ze bang zijn dat het mislukt. Nergens voor nodig! En je hoeft ook niet moeilijk te doen met allerlei ingewikkelde marinades of bereidingen. Dit stukje lamsrack is puur en dankzij de mosterd enorm rijk van smaak. En… geen gedoe in de pan; de oven doet het meeste werk. Serveer lekker met aardappeltjes, stoofpeertjes en natuurlijk met heerlijke rode wijnsaus. Succes gegarandeerd!

Lamsrack recept

Lamsrack

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 4-6 lamsracks
  • Dijon mosterd
  • Peper en zout

Zo maak je het

Als je geen voorgerecht en/of dessert serveert neem je zo'n 3 à 4 racks per persoon. Als je voor meergangen gaat dan is 2 of 3 wel genoeg. Tenzij je natuurlijk een grote eter bent.

  • Verwarm de oven voor op 190-200 graden.
  • Begin met het schoonmaken van de racks. Dat is het witte vet wat aan de botten zit. Met een scherp mes kan je dit makkelijk van het bot af schrapen. Een klein beetje vet is overigens geen probleem. Een secuur werkje, maar geloof me, iedereen kan het.
  • Vouw om de racks een stukje aluminiumfolie en bestrooi het vlees met flink wat peper en zout.
  • Verhit boter in een koekenpan en braadt op hoog vuur het vlees rondom aan zodat het een mooie bruine kleur krijgt. Echt heel kort, het hoeft alleen dicht te schroeien. In de oven gaart het vlees.
  • Bestrijk het vlees rondom met een flinke laag scherpe mosterd.
  • Plaats het vlees in een ovenschaal en verwarm 12-15 minuten in de oven voor een medium gebakken en super mals stukje lam.
  • Laat het vlees nog een paar minuutjes rusten onder aluminiumfolie en serveer direct. Zo simpel is het.

Lamsrack ovenLamsrack receptLamsrack maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!